Російські мародери масово вивозять овочі та зерно з Херсонщини

17:29, 27.05.2022
Російські мародери масово вивозять овочі та зерно з Херсонщини

Загарбники крадуть працю українських аграріїв та вивозять врожай до Криму (Скріншот відео)

Десятки тисяч тонн зерна та овочів російські загарбники відправляють до Криму з Херсонської області. На КПВВ «Чонгар» фіксуються кілометрові затори вантажівок з українською продукцією. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута під час онлайн-брифінгу.
 
«На територію Криму, на жаль, ми можемо це констатувати, йде вивезення продукції з Херсонщини, і затори вантажних автомобілів, які везуть туди пшеницю і овочі, вже кілометрові на КПВВ «Чонгар», — сказав Лагута.
 
Він зазначив, що мова йде про десятки тисяч тонн зернових, овочів.
 
«З Херсонської області вивозиться продукція, і це не тільки та, яку окупант грабіжницьки відбирає у фермерів, але і та, яка вже «по співпраці» деяких наших виробників продається по зв’язках, мені боляче про це говорити, але деякі аграрії продають продукцію за готівку на територію тимчасово окупованого Криму», — сказав Лагута.
 
Крім того, він не підтверджує, що на території тимчасово окупованої частини Херсонської області роздають російські паспорти.
 
«Такої інформації немає. Вона не підтверджується», — сказав Лагута.
 
Як відомо, російською федерацією заблоковано 22 млн тонн зерна в українських портах, яке вона краде з метою продажу за кордоном.
 
Президент Володимир Зеленський закликав світ боротися проти продажу Росією зерна, яке її військові вкрали під час війни в Україні.
 
Як інформує Україна молода, російські окупанти змушують аграріїв Херсонщини продавати овочі в Крим за заниженими цінами.