Шойгу закликав РПЦ канонізувати Олександра Суворова

09:09, 26.05.2022
Шойгу закликав РПЦ канонізувати Олександра Суворова

Чергова російська нісенітниця: заява Шойгу занести Суворова до лику святих

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу пропонує російській православній церкві визнати і проголосити Олександра Суворова святим. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє  ТАСС.
 
«Російська православна церква розглядає пропозицію низки громадських організацій, а також міністра оборони РФ Сергія Шойгу про можливість зарахування до лику святих полководця Олександра Суворова.
РПЦ збере матеріали про його життя та інформацію про наявність чи відсутність фактів чудотворення, це обов'язковий критерій для канонізації»,- заявив голова Синодальної комісії з канонізації святих Московського патріархату ігумен Валаамського монастиря єпископ Троїцький Панкратій (Жердев). 
 
Фельдмаршал Суворов (1730-1800) відомий втратами військ, які йому довіряли в командування. Одним з таких епізодів була втеча з Італії від французької армії через Альпи в 1799 році, під час якого було втрачено близько третини 27-тисячної армії російських окупантів.
Суворов також прославився вкрай жорстоким ставленням до своїх солдатів, мирного населення захоплених територій, а також знущаннями над кріпаками-селянами.
 
Як повідомляла УМ, харків’яни демонтували пам’ятник новгородському князю Олександру Невському.