Врятувати дорогу життя: рашисти пробивають шлях до кордонів Луганщини

26.05.2022
Врятувати дорогу життя: рашисти пробивають шлях до кордонів Луганщини

На передовій захищають Україну артилерійські установки нового покоління Caesar. (Фото з телеграм-канала Головнокомандувача ЗСУ.)

Найгарячішим напрямком фронту і далі залишається Луганщина.

 

Тут армія рф наступає з усіх боків, використовуючи максимальну кількість техніки та живої сили.

 

Про це повідомив голова ЛОВА Сергій Гайдай на своїй сторінці у соціальних мережах.

 

«Зараз для Луганщини найважчий час за всі вісім років війни, — написав він. — Рашисти знищують нас. Сіверськодонецьк ледь живий. Обласний центр закидали авіабомбами. Атакують Сіверськодонецький напрямок, у Гірській громаді з боку Золотого та Катеринівки, біля Попасної з боку Комишувахи. Зазнає ударів наша луганська Чорнобаївка — Білогорівка».


Траса «Лисичанськ — Бахмут», яка служить дорогою життя для українських військових, наразі теж прострілюється ворожими ДРГ.

 

До регіону рашисти стягують величезну кількість бійців і техніки, а на окупованих територіях вже стоять напоготові вертольоти і важка зброя. Саме тому очільник регіону порівняв вільну Луганщину з Маріуполем.

 

«Ми форпост, який стримує навалу і точно стримає, — вважає він. — Незважаючи на перевагу ворожої армії, переможемо саме ми, бо ми воюємо за свою землю».


За даними Генштабу, ворог також веде наступ на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському, Запорізькому напрямках, здійснюючи удари штурмовою та армійською авіацією.

 

Водночас противник не припиняє мінометних та артилерійських обстрілів позицій ЗСУ та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Авдіївка, Піски та Мар’їнка. На Донеччині окупанти також завдали авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури у Краматорську, Лимані та Слов’янську.


Гарячою точкою фронту продовжує залишатися Харківщина. В Ізюмському районі війська рф намагалися провести розвідку боєм, але були відкинуті на висхідні позиції. Аналогічна ситуація склалася і поблизу населеного пункту Пасіка. Водночас російська артилерія й надалі нищить інфраструктуру області.

 

«Окупанти обстріляли Дергачівську громаду, — повідомив голова військової адміністрації регіону Олег Синєгубов. — У результаті влучення снаряда спалахнув торговельний заклад. На жаль, 69-річна жінка загинула, ще одна особа отримала поранення. У селі Савинці Ізюмського району внаслідок обстрілу росіян поранено двоє людей.


Крім того, в ніч на 24 травня окупанти завдали удару трьома ракетами по Мерефі».


Чотири крилаті ракети 25 травня були випущені й по Запоріжжю. Одну з них збила українська ППО. Цього ж ранку ворог завдав трьох повітряних ударів по Кривому Рогу. За даними голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, поцілили у промислове підприємство. Є серйозні руйнування.


Загалом ситуація на південному напрямку теж залишається напруженою. Один із наших підрозділів зіткнувся у Миколаївській області з окупантами, що були переодягнені у форму ВСУ.

 

Ті проривалися до Кривого Рогу на броневику «Тигр», аби захопити один з українських спостережних пунктів. На щастя, наші військові вчасно «розкусили» задум ворога й гідно відбили рашистську атаку.


До речі, у Мелітополі окупанти почали використовувати свої Z-автомобілі як таксі. Тобто підпрацьовують перевізниками у місцевих жителів.