Кулуари Давосу: Україна має перемогти і не торгуватиме суверенітетом

14:45, 24.05.2022
Кулуари Давосу: Україна має перемогти і не торгуватиме суверенітетом

У кулуарах ВЕФ у Давосі вистачає розмов, чи не час припинити вогонь, домовитися з Кремлем та повернутися до бізнесу з росію. (facebook.com/worldeconomicforum)

Офіс Президента України відреагував на кулуарні думки окремих учасників Всесвітнього економічного форуму в Давосі, мовляв, в Україні варто вже перестати стріляти, щоб деякі країни та бізнес-корпорації могли повернутися до бізнесу з росією.

 

Зокрема, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував деяких таких кулуарних «змовників» у Давосі.

 

Як інформує Україна молода, про це Михайло Подоляк написав у Twitter у вівторок.

 

«Кажуть, у кулуарах ВЕФ вистачає розмов, чи не час припинити вогонь, домовитися з Кремлем та повернутися до бізнесу з Росію. Це новий вірус сліпоти?», - обурився радник Банкової.

 

Пан Подоляк підкреслив, що "Україна не торгує суверенітетом, щоб хтось міг наповнити свій гаманець". А також нагадав, що найкоротший шлях до закінчення війни – це зброя, гроші, ембарго.

 

Водночас Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн в промові на Світовому економічному форумі у Давосі заявила, що Україна має перемогти у війні і агресія путіна має стати для нього стратегічною поразкою.

 

За її словами, росія почала агресію проти України «за методичками з минулого століття»: поводитися з мільйонами людей не як з людьми, а з безликим населенням, яке можна переміщувати чи контролювати, чи використовувати як буфер між воюючими сторонами, робити спроби задушити прагнення цілої нації танками.

 

 

«Зараз стоїть питання не тільки про виживання України, і не тільки про європейську безпеку, це ставить під питання увесь світовий порядок. І тому протидія російській агресії - це задача для всієї міжнародної спільноти.

 

Україна має перемогти у цій війні, а агресія Путіна має стати для нього стратегічною поразкою. Ми зробимо усе, що можемо, щоб допомогти українцям здобути перевагу і взяти власне майбутнє у свої роки», - заявила Урсула фон дер Ляєн.

 

І нагадала, що після 24 лютого ЄС вперше в історії надав військову підтримку країні, яка зазнала агресії, а також про вже надану фінансову і санкційну підтримку та прихисток у країнах ЄС для близько 6 мільйонів українців.

 

Президентка Єврокомісії додала, що 10-мільярдний пакет макрофінансової допомоги, який запропонував ЄС - також безпрецедентний випадок в історії блоку.

 

Як повідомляла «УМ», 22 травня розпочався Світовий економічний форум у Давосі, на якому вперше після падіння комунізму немає ані російських олігархів чи бізнесменів, ані посадовців.

 

Під час свого ондайн-виступу перед учасниками форуму Президент Зеленський закликав світових лідерів та представників бізнес-спільноти долучитися до відновлення нашої держави, оскільки збитки України внаслідок повномасштабного вторгнення рф — колосальні й сягають пів трильйона доларів.