Найбільша судноплавна компанія рф опинилася на межі дефолту

06:35, 24.05.2022
Найбільша судноплавна компанія рф опинилася на межі дефолту

Російський «Совкомфлот» змушений продати частину своїх суден, щоб розплатитися з боргами (Фото з відкритих джерел)

Щонайменше 20 суден продала найбільша в росії судноплавна компанія «Совкомфлот», щоб розплатитися з боргами із кредиторами. 
 
Дефолт за борговими зобов'язаннями та поява проблемних кредитів на балансі зашкодили б репутації компанії.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Financial Times.
 
Зазначається, що російська держкомпанія продала шосту частину свого флоту і завершила продаж щонайменше 20 суден.
 
Дефолт за борговими зобов'язаннями та поява проблемних кредитів на балансі зашкодили б репутації компанії серед кредиторів та великих нафтових компаній, включаючи Shell та Total, які орендують її судна, кажуть співрозмовники видання у галузі.
 
При цьому, покупцем чотирьох СПГ-танкерів «Совкомфлоту», у продажу яких брав участь нідерландський банк ING, стала компанія Eastern Pacific Shipping ізраїльського мільярдера Ідана Офера.
 
Ще чотири судна, за інформацією газети, тепер контролюються компаніями, заснованими грецьким магнатом Евангелосом Маринакісом, власником футбольних клубів «Олімпіакос» та «Ноттінгем Форест».
 
ING отримала право власності на частину кораблів «Совкомфлоту», щоб покупці могли взаємодіяти з банком, а не компанією, яка раніше потрапила під санкції Британії, ЄС та Австралії та США.
 
Попри стислі терміни продажу, ціна за чотири газовози була близькою до їхньої ринкової вартості $700 млн, а судна незабаром орендував початковий фрахтувальник – британська Shell, пише FT.
 
За даними джерел газети, всього на продаж виставили близько 40 суден, а в майбутньому очікуються нові угоди.
 
Тим часом з тимчасово окупованого Севастополя до російського угруповання в Чорному морі вийшов новітній ракетний фрегат флоту РФ «Адмірал Макаров», що підвищує ймовірність завдання ракетних ударів по території України.
 
Нагадаємо, що у Чорному морі російські кораблі продовжують проводити ізоляцію районів бойових дій, блокуючи цивільне судноплавство.
 
Напередодні сапери знищили дві російські міни, що винесло на одеський пляж.
 
Додамо, що днями у бухту Севастополя зайшло судно «Всеволод Бобров», підбите біля Зміїного.
 
Як повідомляла УМ, вперше  в історії Росія вивела з окупованого Севастополя всі діючі підводні човни Чорноморського флоту на бойові завдання в морі.
 
Читайте також: рф вивела у Чорне море 6 великих десантних кораблів та 2 носії крилатих ракет, які готові випустити понад півтора десятка смертоносних снарядів, створюючи загрозу ударів по Одеській області.