Біля метро Лівобережна у Києві відкрили квіткове панно із зображенням найвідомішої української марки, фото

16:08, 21.05.2022

У основі композиції — марка з зображенням українського військового на фоні російського корабля.

 

В кожному районі міста з’явиться квіткова композиція, що символізуватиме незламний дух українського народу під час війни.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в КМДА.

 

Першою такою композицією, яку зробив колектив зеленбуду Дніпровського району, є знаменита марка з зображенням українського військового на фоні російського корабля, що прикрашає зелену зону біля метро Лівобережна.

 

 

Панно за фрагментами вже всесвітньо відомої марки вже повністю висаджено і офіційно відкрито сьогодні. Працівниці КП УЗН Дніпровського району висаджували 15 300 рослин протягом 7 робочих днів.

 

Для оформлення марки використали альтернатеру, агератум, седум, колеус, гнафаліум, цинерарію і 500 кг мармурової крихти. Розміри квіткової марки 13,8м*4,5 м.

 

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, такі квіткові композиції з символами боротьби українського народу планують створити в кожному районі.

 

 

«Зараз іде активна фаза озеленення столиці: висаджено вже 1600 дерев і майже 10 тисяч кущів. Тепліша погода дозволила розпочати роботи з облаштування клумб і квітників, — зазначив Петро Пантелеєв — В оранжереях кожного району вирощені квіти, що вже зараз висаджують в різних куточках нашого міста. Попри воєнний стан та складну економічну ситуацію у столиці працює майже 700 озеленювачів, які прибирають парки, проводять весняний догляд за рослинами, видаляють аварійні та сухостійні дерева і висаджують нові».

 

Також він нагадав, що усі комунальні служби міста працюють у штатному режимі. При цьому більше тисячі комунальників пішли до лав ЗСУ та ТРО, щоб захищати країну. Тим не менше, колективи усіх підприємств згуртувались і доклали зусиль, щоб кияни щодня отримували необхідні послуги і не відчули нестачі персоналу.

 

У свою чергу Гендиректор КО «Київзеленбуд» Олексій Король розповів в яких парках столиці військові не дозволяють відпочивати та як постраждали від окупантів ліси навколо міста, а також як у столиці готуються до Дня Києва.

 

Як повідомляла УМ, перші в умовах воєнного стану поштові марки «Русскій  воєнний корабль,  іді ..!» презентували та ввели в обіг в Україні.