Італія пропонує план завершення війни України з рф

15:26, 19.05.2022
Італія пропонує план завершення війни України з рф

Італія розробила свій сценарій повернення миру в Україну (Фото з відкритих джерел)

Італія запропонувала свій план припинення війни в Україні, що складається із чотирьох пунктів, та представила його представнику ООН.
 
Як інформує Україна молода, про це  повідомляє італійське видання La Repubblica.
 
Документ, складений у Фарнезіні у тісній координації з Палаццо Кіджі (резиденція прем'єр-міністра Італії), вже представлений у Нью-Йорку міністром Луїджі Ді Майо під час бесіди з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. 
 
Італія вважає, що насамперед потрібно досягти припинення вогню та усунення лінії бойових зіткнень. У документі йдеться, що перший пункт має бути реалізований під наглядом ООН.
 
Далі, згідно з планом Італії, Україна в найкоротший термін має вступити до Євросоюзу, зберігши при цьому «нейтральний статус без приєднання до НАТО».
 
Третій крок — Україна підписує угоду з РФ щодо тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму. Цей документ, як вважають в Італії, потрібно погодити для "вирішення протиріч міжнародно-визнаними кордонами". 
 
При цьому, що він буде містити в собі, не уточнюється.
 
Останній пункт плану передбачає створення нового багатостороннього договору про мир та безпеку в Європі, який "має забезпечити контроль за озброєннями та запобігання конфліктам".
 
Зазначимо, що президент Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що Україна не збирається поступатися територією в Донецькій та Луганській областях, щоб припинити війну з РФ, а українські військові готові до битви з росіянами на Донбасі, яка може вплинути на перебіг усієї війни.
 
Як повідомляла УМ, Польща поряд з іншими країнами на прохання Києва готова стати гарантом безпеки України. Однак Варшава водночас не підтримає жодної мирної угоди, яка означатиме втрату Україною своєї території.