Територіальна оборона на Житомирщині захопила російську вантажівку з боєприпасами.

19:35, 05.03.2022
Територіальна оборона на Житомирщині захопила російську вантажівку з боєприпасами.

Ракет багато не буває: бійці тероборони захопили російську вантажівку з боєприпасами

Бійці одного з житомирських підрозділів тероборони спільно з активістами місцевої самооборони захопили російську військову вантажівку. У кузові «Уралу» українські захисники виявили протитанкові керовані ракети 9М113М «Конкурс-М».


Як інформує Україна молода, про це у Фейсбуці повідомляє 115 окрема бригада територіальної оборони Житомирської області.


«Сили тероборони Житомирщини захопили російський вантажний автомобіль, завантажений протитанковими керованими ракетами 9М113 «Конкурс-М», - йдеться у повідомленні.


Сам по собі протитанковий ракетний комплекс «Конкурс» — це озброєння радянського виробництва ще початку 70-х років минулого століття. Утім, його неодноразово вдосконалювали, виробляли нові модифікації. Ракети, які захопили житомирські тероборонці, мають заводське клеймо з датою випуску — 2016 рік.


Серед трофеїв у вантажівці також знайшлистрілецьку зброю, документи, карти руху з Білорусі до Києва та інші свідчення злочинних намірів окупантів. 


Національна поліція в Житомирській області зазначає, що в цьому районі після запеклих боїв з агресором, що намагався прорватися убік столиці та з’єднатися з іншими колонами окупаційних військ, що рвуться до серця України, наразі чимало пошкодженої військової техніки ворога. Активісти з числа ветеранів та місцевих мешканців буксирують автомобілі до автомайстерень та власним коштом їх ремонтують. У такий спосіб уже 3 одиниці колись ворожої техніки передано підрозділам Збройних Сил України.


24 лютого Росія розпочала війну проти України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.


Як повідомляла УМ, ветеран правосуддя, 101-річний прокурор Бенджамін Ференц, який працював на Нюрнберзькому процесі —суд над керівниками гітлерівської Німеччини, вважає, що ув'язнення Путіна є реальним.