Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибув до Києва

17:20, 01.02.2022
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибув до Києва

Прем’єр Британії прилетів до Києва з робочим візитом. Він проведе переговори з главою держави Володимиром Зеленським

Очільник уряду Великої Британії Борис Джонсон прибув до України з офіційним візитом. Літак із британським прем'єром сів в аеропорту Бориспіль. Про це свідчать дані сервісу онайн-відслідковування авіарейсів Flightradar. На летовищі його зустріла пані посол Мелінда Сіммонс.

 

«Лечу до Києва сьогодні, щоб зустрітися з Володимиром Зеленським для переговорів. Як друг і демократичний партнер Велика Британія продовжить обстоювати суверенітет України перед лицем тих, хто прагне її зруйнувати», – написав Джонсон на сторінці у Twitter перед вильотом. 

 

Наразі уже розпочалася зустріч Джонсона з президентом Зеленським. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

 

Планувалося, що під час візиту очільник британського уряду проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським, а також спільно з прем'єром Польщі може оголосити про новий формат співпраці Києва, Лондона та Варшави.

 

Після переговорів Бориса Джонсона із Володимиром Зеленським о 19:00 політики планують провести спільну пресконференцію у Маріінському палаці.

 

Напередодні глава МЗС України анонсував два тижні «інтенсивної дипломатії».

 

А за тиждень відбудеться візит до України глав МЗС Німеччини та Франції, які відвідають Донбас.

 

Раніше Борис Джонсон заявив, що цього тижня Велика Британія запропонує НАТО «велике» розгортання військ, зброї, військових кораблів та літаків у Європі – у відповідь на концентрацію російських військ на кордоні з Україною. 
 


Як повідомляла УМ, Борис Джонсон – прем’єр-міністр Великої Британії – скасував поїздку до Японії, заплановану на середину лютого, через зростання напруги довкола України.