Національний музей презентує нову концепцію «Крути 2023»

21:38, 28.01.2022
Національний музей презентує нову концепцію «Крути 2023»

Історичні реконструктори бою під Крутами на пам'ятному місці. (facebook.com/nvimu)

Національний військово-історичний музей України (НВІМУ) спільно з Громадською організацією «ВО «Коло.Медіа» — «Труханівська Січ» презентує нову концепцію «Крути 2023».

 

Презентація запланована 29 січня, у День пам’яті полеглих у бою під Крутами.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Національний військово-історичний музей України і агенство АрміяInform в п'ятницю.

 

Зазначається, що 29 січня об 11:00 у меморіальному комплексі «Пам’яті героїв Крут» розпочнуться заходи щодо вшанування пам’яті подвигу героїв.

 

«А ви готові приїхати на Крути?» - звернулася до українців у своєму акаунті у Фейсбуці військова волонтерка, науковий співробітник філіалу НВІМУ меморіального комплексу «Пам’яті героїв Крут» Олена Іванова.

 

                                                       Олена Іванова.

 

І додала: «Крути — це якраз про національний спротив, вибір і відповідальність. Через 100 років історія пробує зробити дубль два, але чи вийде, тут вже питання до нас. Я точно знаю, якщо ворог буде впевнений, що Україна чинитиме спротив, то ніхто не нападе. Бо ставати гарматним м’ясом їм не до снаги. Тішать останні соціальні опитування, де майже 60 % українців готові до боротьби».

 

На території меморіалу «Пам’яті героїв Крут» планується розбудова нового сучасного музейного інтерактивного простору, який використовуватиметься, зокрема, і для польових тренувань воїнів територіальної оборони.

 

На переконання ініціаторів проєкту, одною з яких є Олена Іванова, розбудова нового сучасного музейного інтерактивного простору на території Меморіалу «Пам’яті героїв Крут», як чинного навчально-методичного Центру військово-патріотичного виховання в Чернігівській області, надзвичайно важлива і географічно, і ідеологічно, адже створена на базі історичного мілітарного досвіду українського війська.

 

 

Як повідомляла «УМ», у Збаражі курсанти відтворили театралізований бій під Крутами.

 

Нагадаємо, рік тому Львівські військові ліцеїсти записали професійний музичний кліп "У полі під Крутами", який присвятили річниці історичного бою під станцією Крути на Чернігівщині.