У Дніпрі борються за життя важкопораненого під Красногорівкою бійця

17:02, 07.12.2021
У Дніпрі борються за життя важкопораненого під Красногорівкою бійця

Дніпропетровські лікарі борються за життя військового (facebook.com/Ukrmilitarymedic)

Лікарі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І. І. Мечникова в реанімації борються за життя військового, який отримав тяжкі поранення під час обстрілу українських позицій ворогом у районі Красногорівки. 

 

Як інформує Україна  молода, про це на сторінках Фейсбуку повідомляє  пресслужба командування Медсил.

 

За повідомленням генерального директора лікарні Сергія Риженка, снаряд вибухнув за кілька метрів від молодшого сержанта Валерія. Його уразила велика кількість уламків від снаряда, один з яких спричинив внутрішньочерепний крововилив. Також уламками була подрібнена ліва стегнова кістка, військовослужбовець отримав травматичний шок важкого ступеня.

 

“Найтонша грань непередбачуваності між життям та смертю. Було все, що могло відправити по той бік життя. Сьогодні Валерій на пальцях відповідає на запитання лікаря. За станом уже переводимо його з реанімації в нейрохірургію, з надіями зберегти не тільки життя, а й людське спілкування, фізичні дані. Попереду тривалий шлях відновлення”, — розповів Риженко.

 

За інформацією пресслужби, Валерій був прооперований одразу після евакуації до лікарні Дніпра. Операція на мозку тривала понад дві години.

 

Минулої доби, 6 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано п'ять порушень режиму припинення вогню, два з яких - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

 

Як повідомляла УМ, цими днями загинув від кулі ворожого снайпера на позиціях біля Новотроїцького 22-річний Валерій Геровкін, який служив у 93-й окремій механізованій бригаді «Холодний Яр».