Папа Римський Франциск пропонує патріарху РПЦ Кирилу зустрітися

18:51, 06.12.2021
Папа Римський Франциск пропонує патріарху РПЦ Кирилу зустрітися

Папа Франциск спілкувався із журналістами під час перельоту з Афін до Риму. (Vatican news)

Папа Римський Франциск І хоче провести зустріч з Патріархом Московським Кирилом як «брат із братом».

 

Як передає Україна молода, про таку заяву понтифіка повідомляє Vatican news у понеділок.

 

Зокрема, Франциск розповів, що наступного тижня до Риму повинен прибути представник Російської православної церкви із питань зовнішніх зв’язків.

 

У ході консультацій з ним повинні погодити деталі та протокол зустрічі, адже Кирило планує здійснити кілька закордонних візитів найближчим часом.

 

Папа Римський додав, що він готовий їхати до Москви навіть попри те, що немає погодження протоколу зустрічі.

 

«Тому що для зустрічі з братом не потрібно ніяких протоколів. Ми брати. Ми кажемо один одному в обличчя такі речі, які можуть сказати лише брати. Ми не витанцьовуємо менуети в наших обговореннях», - сказав Франциск.

 

І додав: «Нам слід рухатися далі, йти й працювати над досягненням єдності наших церков».

 

Зауважимо, що заява очільника Римо-католицької церкви прозвучала після його візиту до Греції, де він попросив 5 грудня пробачення в очільника Грецької православної церкви за помилки католиків.

 

Нагадаємо, що християнська церква розкололася на католицьку та православну у 1054 році. Ця подія увійшла в історію як "Велика схизма".

 

Перша зустріч Папи Римського та російського патріарха відбулася 13 лютого 2016 року в столиці Куби - Гавані. Це була перша в історії зустріч лідерів цих двох церков.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно Вселенський патріарх Варфоломій благословив і очолив панахиду за жертвами голодоморів в Україні, яка відбулася у головному соборі - храмі Святого Георгія на Фанарі у Стамбулі