В Ужгороді спалили два авто журналіста Павла Білецького і його дружини

17:30, 05.12.2021
В Ужгороді спалили два авто журналіста Павла Білецького і його дружини

Павло Білецький пов'язує підпал авто зі своєю професійною діяльністю. (facebook.com/sergiy.tomilenko)

Невідомі спалили дві автівки, які належать місцевому журналісту-розслідувачу Павлу Білецькогому та його дружині в Ужгороді Закарпатської області в неділю на світанку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Спілки журналістів України Сергій Томіленко у неділю.

 

"Новий підпал авто журналіста! Сьогодні в Ужгороді близько 5-ї ранку згоріли два автомобілі, які належать закарпатському журналістові Павлові Білецькому та його дружині. У коментарі НСЖУ журналіст повідомив, що цей підпал він пов'язує із своєю професійною діяльністю: "Більше ні з чим не можу пов'язати", - написав Томіленко у соцмережах.

 

За його словами, на місце інциденту оперативно приїхали рятівники та представники поліції, а в своїх показах журналіст вказав єдиною можливою причиною свою професійну діяльність.

 

"Національна спілка журналістів України засуджує брутальний злочин, який є актом залякування закарпатських журналістів. Спілка висловлює свою солідарність із колегою та закликає поліцію до оперативного та ефективного розслідування", - заявив голова НСЖУ.

 

Пан Томіленко також відзначив, що українських журналістів надзвичайно тривожать нерозслідувані інші випадки підпалів - авто журналіста Сергія Гузя із Кам'янського, редакції видання "Альтернатива" в Овідіополі та редакції місцевої газети у Самборі, авто Катерини Дулапчій на Волині, директорки видання "Інсайдер Медіа".

 

Зауважимо, що Павло Білецький є засновником та головним редактором інформаційного агентства "ЗІДО", членом правління Закарпатської облорганізації НСЖУ.

 

Як повідомляла «УМ», журналіст Юрій Бутусов планує позиватися до президента Володимира Зеленського у суді через наклеп.