День ЗСУ: Олексій Резніков зустрівся з попередниками на посаді міністра оборони

14:01, 03.12.2021
День ЗСУ: Олексій Резніков зустрівся з попередниками на посаді міністра оборони

Міністри оборони України різних років тепло поспілкувалися та згадали найпам’ятніші події на посаді. (Фото Міноборони)

Міністр оборони Олексій Резніков зустрівся з колегами – попередніми міністрами оборони, які обіймали посаду очільників відомства у різні роки з моменту набуття Україною Незалежності.

 

Зустріч колишніх і нинішнього очільників оборонного відомства відбулася напередодні 30-ї річниці Збройних Сил України.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Міністерство оборони у п’ятницю, 3 грудня.

 

Зазначається, що 17-й міністр оборони Олексій Резніков зустрівся і поспілкувався з Олександром Кузьмуком, Володимиром Шкідченком, Анатолієм Гриценком, Михайлом Ковалем, Валерієм Гелетеєм, Степаном Полтораком, Андрієм Загороднюком та Андрієм Тараном.

 

Також Олексій Резніков телефоном привітав з нагоди ювійлейної річниці ЗСУ в.о. міністра оборони України (5 червня 2009-11 березня 2010) Валерія Іващенка.

 

«На жаль, Костянтин Морозов, Віталій Радецький, Юрій Єхануров та Ігор Тенюх не змогли долучитися», - додають у міністерстві.

 

Поважні гості взяли участь у сьогоднішньому пам’ятному заході в Церемоніальній залі на території Міноборони – вшануванні полеглих захисників та захисниць України, а також поклали квіти до Стели Пам’яті.

 

Міністри оборони України різних років тепло поспілкувалися та згадали найпам’ятніші події, що відбулись протягом їх керівництва Міністерством.

 

 

ДО РЕЧІ:

 

Міністр оборони Олексій Резніков назвав одним із пріоритетів своєї діяльності підвищення грошового забезпечення українських військовослужбовців, проте визнав, що наразі ресурсів для цього немає.

 

«Мінімальна моя задача… сьогодні в середньому солдат отримує 10 тисяч 200 гривень, а середня мінімальна можливість заробляти - 14300 грн, тому як мінімум моя задача на 30% збільшити таку можливість.

 

Для того щоб це відбулося в наступному році, потрібно плюс 18 мільярдів гривень. Їх, на жаль, сьогодні в державному бюджеті немає, тому ми будемо шукати компромісні рішення: протягом трьох років вибудуємо модель зрозумілу, прозору, а найголовніше – справедливу», - сказав пан Резніков під час години запитань до уряду в парламенті,  3 грудня

 

Міністр наголосив, що одним із ключових пріоритетів для нього залишатиметься підвищення грошового забезпечення і вирівнювання його до ринкових умов, щоб ЗСУ були одним із найкращих роботодавців.