Солдат Валерій Геровкін «Гера» з Краматорська загинув від кулі снайпера

20:43, 02.12.2021
Солдат Валерій Геровкін «Гера» з Краматорська загинув від кулі снайпера

Солдат Валерій Геровкін з позивним «Гера» був сином пастора з Краматорська. (Фото 93-ї ОМБр “Холодний Яр”)

Солдат 93-ї бригади «Холодний Яр» Валерій Геровкін з позивним «Гера» загинув від кулі ворожого снайпера в районі селища Новотроїцьке Волноваського району Донеччини у середу ввечері.

 

Захиснику України було лише 22 роки, він уродженець міста Краматорська, син місцевого пастора.

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднила 93-тя ОМБр «Холодний Яр» у четвер ввечері.

 

«Із сумом вимушені повідомити про важку втрату у лавах 93-ї бригади Холодний Яр. 1 грудня 2021 року на позиціях поблизу Новотроїцького загинув солдат Геровкін Валерій Євгенович – його вбив ворожий снайпер. Трагедія сталася ввечері на спостережному посту», - повідомили бойові побратими-«холодноярці».

 

Валерій народився 21 липня 1999 року в Краматорську. Мав середню спеціальну освіту.

 

До лав Збройних сил вступив у вересні 2020 року, у холодноярській бригаді піхотинець служив близько року, це була його перша ротація на фронті.

 

Товариші по службі називали його «Гера».

 

Без сина залишилася мати Ганна і батько Євгеній.

 

Відомий пастор з Маріуполя, засновник мережі реабілітаційних центрів для дорослих і дітей Геннадій Мохненко повідомив у соцмережах, що Валера був сином пастора з Маріуполя.

 

«22-річний хлопець, нещодавно пішов захищати Україну від російських окупантів. Ввечері, у перший день зими він зателефонував нареченій і побажав доброї ночі. Через пів години постріл російського снайпера забрав його життя…», - написав пан Мохненко.

 

І додав: «Дякую тобі, Герою! Ти виріс у сім’ї священника і з дитинства знав ці слова: «Немає більшої Любові, ніж коли хто покладе душу свою за друзів своїх»… Дякуємо усім, хто виховав із юнака Чоловіка-Героя».

 

 

Побратим «Гери» із позивним «Матрос» розповідає, що Валерій був завжди на позитиві, з ним завжди було легко знайти спільну мову.

 

«Ми могли просто зібратися, посидіти за столом, попити разом чаю, погратися в ігри на телефоні», - цитують «Матроса» у бригаді «Холодний Яр».

 

Він – одноліток Валерія, і коли друг загинув, саме «Матрос» був поруч. Він намагався його врятувати, утім, смерть настала практично миттєво.

 

«Валера мріяв іти в армію давно, але хотів закінчити навчання. Знаю, що в нього була кохана дівчина – показував її фото в телефоні», - зазначив «Матрос».

 

А Віталій, сержант роти, в якій служив загиблий, додає: «Валерій був працьовитим та розумним хлопцем. Завжди приходив на допомогу своїм побратимам. Займався спортом – піднімав гирі. Це була його перша ротація в ООС».

 

 Зауважимо, що Валерій Геровкін – перша бойова втрата української армії у грудні 2021 року.

 

Як повідомляла «УМ», доброволець Олександр Харін (позивний «Джон») помер 30 листопада після шести років паралічу й тривалого лікування через важке порання в шию на Донбасі.