У російській колонії погіршився стан здоров’я українця Володимира Дудки

13:55, 30.11.2021
У російській колонії погіршився стан здоров’я українця Володимира Дудки

У Володимира Дудки хвороба шлунку та постійні головні болі на фоні високого артеріального тиску. (facebook.com/denisovaombudsman)

Стан здоров’я незаконно засудженого країною-окупантом до 14 років колонії громадянина України Володимира Дудки суттєво погіршився.

 

Як інформує Україна молола, про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

 

«Володимир упродовж місяця перебуває у медичній частині «ФКУ ИК 11 УФСИН России по Ставропольскому краю», втім лікування антибіотиками не має позитивної динаміки. Його тіло вкрите висипом, фурункулами та гнійниками. Крім того, у Володимира хвороба шлунку та постійні головні болі на фоні високого артеріального тиску, - йдеться в дописі.

 

Омбудсмен зазначає, що рідні можуть передавати Володимиру життєво необхідні ліки лише раз на кілька місяців.

 

«Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової невідкладно вжити заходів з метою дотримання прав громадянина України – надати належну медичну допомогу, - написала Людмила Денісова.

 

- Закликаю міжнародну спільноту, дипломатів та представників правозахисних організацій посилити моніторинг додержання прав українських громадян, які досі перебувають в неволі країни-окупанта, та застосувати всі можливі важелі впливу задля якнайшвидшого повернення всіх українських політв’язнів додому».

 

Нагадаємо, 9 листопада 2021 року виповнилося п’ять років, як у Криму окупаційна влада затримала за сфабрикованим звинуваченням трьох українців — мешканців Севастополя Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова та Володимира Дудку.

 

Всі наразі відбувають терміни ув’язнення в РФ.