Зеленський відмовився запроваджувати візовий режим або закрити кордон для росіян

12:04, 27.11.2021
Зеленський відмовився запроваджувати візовий режим або закрити кордон для росіян

Зеленський вважає, що обмежень для росіян на відвідування України достатньо. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію авторства громадського активіста Сергія Стерненка, в якій той закликав обмежити в'їзд для громадян Росії: запровадити для них візовий режим або закрити кордон узагалі.

 

Зокрема, Стерненко наголошував на необхідності такого кроку «з метою захисту громадян України та національної безпеки держави в умовах триваючої збройної агресії РФ».

 

Як повідомляє Україна молода, відповідь на петицію опублікована на сайті Офісу президента.

 

Зокрема, Зеленський подякував тим, хто підтримав петицію за громадянську позицію, але нагадав, що вже існують обмеження для росіян, які підтримують окупацію РФ українських територій, беруть участь у незаконних збройних формуваннях на Донбасі або відвідують окупований Крим.

 

Зазначається, що у 2015 році Україна в односторонньому порядку скасувала можливість в'їзду росіян за паспортами РФ, залишивши можливість в'їзду за дипломатичними, службовими та закордонними паспортами.

 

Також Зеленський стверджує, що прикордонники відслідковують ймовірних порушників з "груп ризику" і проводять додаткові заходи щодо безпеки, щоб не допустити осіб, які потенційно причетні до провокацій або інших незаконних дій.

 

"Зазначу також, що запровадження додаткових змін у режимі поїздок громадян між Україною та Російською Федерацією потребує ретельного вивчення та аналізу всіх можливих сценаріїв розвитку, зокрема з погляду аспектів безпеки та можливих соціальних наслідків нововведень", – заявив президент.

 

Відтак, глава держави направив петицію авторства Стерненка прем'єр-міністру, секретарю РНБО та голові СБУ.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Зеленський відповів на петицію про заборону концертів артистів із Росії.

 

Також Зеленський вважає, що не можна йти у наступ і силою звільняти Донбас від російських окупантів.