Нардепа Артема Дмитрука викинули з фракції «Слуга народу»

14:54, 16.11.2021
Нардепа Артема Дмитрука викинули з фракції «Слуга народу»

Артем Дмитрук був досить норовливим і непокірним, що й призвело до виключення зі СН. (Фото: Фейсбук Артем Дмитрук)

Перший заступник Голови ВРУ Олександр Корнієнко оголосив про виключення народного депутата Артема Дмитрука зі складу фракції «Слуга народу».

 

Як повідомляє УМ, відповідне оголошення було зроблено 16 листопада під час засідання парламенту.

 

«Відповідно до частини третьої статті 60 регламенту Верховної Ради України повідомляю про рішення депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" виключити зі складу депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" народного депутата Дмитрука Артема Геннадійовича», – сказав Корнієнко.

 

Нагадаємо, що народні депутати від "Слуги народу" на засіданні політсили у понеділок, 15 листопада, вирішили ініціювати процедуру виключення Артема Дмитрука зі складу фракції.

 

Крім того, члени фракції вирішили ініціювати виключення зі складу відповідних парламентських комітетів народних депутатів, які були обрані від «Слуги народу» й виключені з фракції: Артема Дмитрука – із Комітету з питань правоохоронної діяльності; Людмили Буймістер – із Комітету з питань економічного розвитку.

 

Дмитрука обрали в Раду від Київського району міста Одеси, а нещодавно він увійшов у міжфракційне обʼєднання колишнього спікера парламенту Дмитра Разумкова.

 

Перед цим глава фракції Давид Арахамія заявляв, що Дмитрук «не завжди демонструє колегіальну поведінку»: «Мені важко визначитися. Ті кольори, які він використовує у своїй медійній кампанії в Одесі, точно не мають зеленого кольору».

 

Артем Дмитрук – народний депутат із фракції «Слуга народу», обраний на позачергових парламентських виборах 2019 року в окрузі №133 в Одеській області. Є членом Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності. Зокрема, голосував проти відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради і проти призначення на цю посаду Руслана Стефанчука.

 

Варто додати, що буквально тиждень тому Дмитрук написав на своїй сторінці у Фейсбук зокрема таке: «Багато разів я чув, що як тільки я почну говорити правду про ситуацію, що склалася в країні, називати все, що відбувається своїми іменами, чесно викривати в цьому когось із наближених до влади, робити щось не в унісон лінії Президента (або що ще страшніше) , самого Єрмака), мною незабаром займеться НАЗК та САП».

 

Як повідомляла УМ, у вівторок 16 листопада новообрані народні депутати від «Слуги народу» Сергій Козир, Віталій Войцехівський та Сергій Кострійчук склали присягу.