«Не знав та й забув»: Арахамія переплутав Сковороду з Ді Капріо

29.10.2021
«Не знав та й забув»: Арахамія переплутав Сковороду з Ді Капріо

Давид Арахамія та Микола Тищенко. (Фото з сайту focus.ua.)

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія не впізнав одне з найвідоміших висловлювань українського філософа Григорія Сковороди — «Світ ловив мене, та не спіймав».

 

Про це він заявив на одному телеканалі. Ведуча запитала в Арахамії, чи знає він, кому належить цей вислів та що він може означати.


Спочатку політик відповів, що «поняття не має», хто може бути автором фрази. Та додав, що згадав про Леонардо Ді Капріо у фільмі «Впіймай мене, якщо зможеш» режисера Стівена Спілберга.

 

Тоді ведуча пояснила, що ця хрестоматійна цитата належить мандрівному філософу Сковороді.


«Без поняття, який контекст був у Сковороди... Можливо, він хотів щось виразити та показати народу, а вони цього не зрозуміли», — припустив очільник монобільшості.


Крім цього, на тлі нещодавнього курйозу з іншим народним депутатом від «Слуги народу», Миколою Тищенком, голову фракції запитали, чи орієнтується він у теперішніх цінах на продукти. Той щиро зізнався, що ні.

 

«У мене цим займається дружина, а я взагалі навіть поняття не маю», — додав депутат Аарахамія.


Як повідомляла «Україна молода», нардеп «Слуги народу» Микола Тищенко назвав «реальні» ціни на українські продукти. Він заявив, що не помітив зростання цін на продукти в Україні. Про це народний обранець заявив в інтерв’ю журналістам у стінах Верховної Ради.


За словами Тищенка, він купує продукти на Бессарабському ринку і любить там дегустувати сало. «Перший шматок сала коштує від 50 до 200 гривень за кілограм», — сказав він, відповідаючи на запитання про вартість продуктів.


Нардеп також стверджує, що купував гречку по 12 і 28 гривень за кілограм. Тищенко зізнався, що надає перевагу овочам, а також любить яловичину, яку він востаннє купував від 50 до 70 гривень, а «можна було купити і за 20 гривень».


На таку «обізнаність» «велюрового» депутата відреагували на Бессарабському ринку. Продавчині здивувались, що Тищенко назвав такі низькі ціни на продукти, адже такого немає на жодному ринку.

 

На «Бессарабці» показали ціни на сало, м’ясо й овочі. Сало тут можна купити за 150-500 грн/кг, яловичину — за 200 грн/кг, помідори й цибулю — по 100, часник — 250, моркву — 50 грн/кг.

 

Олександр БРИТВИЧ