Юнак-мажор Микола Харківський сидітиме у СІЗО після смертельної ДТП

12:45, 28.10.2021
Юнак-мажор Микола Харківський сидітиме у СІЗО після смертельної ДТП

Микола Харківський відправився з Кіровського райсуду до СІЗО. (Фото: Харківська обласна прокуратура і Суспільне. Харків)

Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід 16-річному Миколі Харківському, який підозрюється у скоєнні смертельної аварії у Харкові у вівторок ввечері.

 

Юнак-мажор, який вже має судимість за стрілянину в супермаркеті, перебуватиме під вартою у СІЗО без права внесення застави.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідне рішення суд ухвалив під час засідання у четвер.

 

«Ухвалою слідчого судді Київського районного суду м. Харкова обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави неповнолітньому, який підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України)», - повідомляє обласна прокуратура Харківщини.

 

 

Прокуратура просила в суді арештувати Миколу Харківського, водночас захист наполягав на домашньому арешті підозрюваного.

 

Раніше 16-річний водій вже притягувався до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості.

 

За словами прессекретаря Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, автомобіль Інфініті рухався зі швидкістю 180 км за годину.  Ознак сп'яніння у неповнолітнього водія не виявили.

 

Неповнолітній відмовляється від показів. У судовому засіданні він вибачився перед родиною загиблого та постраждалими.

 

"Хочу попросити пробачення за те, що сталася дана ситуація. Не хотів, щоб таке сталося. Повністю шкодую, приношу свої вибачення потерпілим. Людині, який їхав на Chevrolet... Його родичам приношу вибачення. І повністю шкодую, що так вийшло", - сказав Харківський, який на місці аварії ще позавчора «посилав» поліцію і казав, що його «відмажуть».

 

 

Обвинувачення відзначило, що дорогу автівку 16-річному хлопцю придбали батьки. На них, за словами прокурора, складуть адмінпротокол за невиконання батьківських обов'язків.

 

Батько юнака – Михайло Харківський був присутній у судовій залі.

 

Як повідомляла «УМ», 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталося зіткнення автомобіля Chevrolet Aveо, яким керував 58-річний чоловік, та автомобіля Infiniti під керуванням 16-річного юнака, який вилетів на шаленій швидкості на червоне світло світлофора.

 

Внаслідок аварії загинув 58-річний водій Шевроле, а троє пасажирів Infiniti  – двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина із важкими травмами були госпіталізовані, юний водій перебував на випробувальному терміні.

 

У такому юному віці син заможних батьків не мав права кермувати автівкою. Але у соцмережах мажор регулярно викладав відео, як він ганяє на великій швидкості по Харкову.