Флешмоб з медіаграмотності «вирушив» Україною

16:03, 25.10.2021
Флешмоб з медіаграмотності «вирушив» Україною

Проєкт «Фільтр» запустив флешмоб, у якому можна дізнатися рівень своєї медіаграмотності. (Фото: filter.mkip.gov.ua/test)

Національний проєкт Міністерства культури та інформаційної політики України «Фільтр» запустив флешмоб, у якому можна дізнатися рівень своєї медіаграмотності та виграти призи.

 

Як інформує УМ, про це 25 жовтня повідомила керівниця національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» Валерія Ковтун під час пресконференції в Укрінформі.

 

«Ми вже запустили флешмоб у Фейсбуці #яфільтрую. Суть флешмобу досить проста, потрібно зайти на сайт "Фільтра" та пройти тест з медіаграмотності «Пропала грамотність».

 

Він ... допомагає користувачам на побутовому рівні зрозуміти, чи достатній у них рівень критичного мислення, щоб ухвалювати зважені рішення», - розповіла Ковтун.

 

Результати тесту потрібно опублікувати на своїй Фейсбук сторінці з обов’язковим додаванням хештегу #яфільтрую. Наприкінці тижня медіаграмотності серед учасників розігруються подарунки.

 

Нагадаємо, що в Україні 25-29 жовтня проходитиме Всесвітній тиждень медіа- та інформаційної грамотності.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство культури та інформаційної політики – поповнило список осіб, що загрожують національній безпеці, ще на 20 людей, переважно, російських акторів.