Україна сподівається на приєднання ООН до Кримської платформи

17:39, 24.10.2021
Україна сподівається на приєднання ООН до Кримської платформи

ООН має конструктивніше підходити до питань протидії триваючій військовій агресії РФ проти України. (facebook.com/unitednations)

Міністерство закордонних справ з нагоди 76-ї річниці заснування Організації Об’єднаних Націй  24 жовтня заявило, що Україна розраховує на приєднання Генасамблеї до «Кримської платформи».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба МЗС України у неділю.

 

«Продовжимо проводити цілеспрямовану політику протидії зухвалим спробам окремих держав підірвати закріплений Статутом ООН світовий порядок, нав’язати міжнародному співтовариству логіку агресії і реваншизму, переписати світову історію», - йдеться в заяві.

 

Також у МЗС вказали, що розраховують на більш активний та конструктивний підхід з боку керівництва ООН до питань протидії триваючій військовій агресії РФ проти України.

 

«Враховуючи роль ООН у питаннях деокупації Криму, зокрема у контексті ухвалених Генеральною Асамблеєю ООН резолюцій щодо територіальної цілісності України, проблеми мілітаризації Криму та щодо захисту прав людини в Криму, Україна сподівається на приєднання ООН до Кримської платформи», - підкреслили у пресслужбі міністерства.

 

Крім того, вони наголосили, що край важливим завданням залишається втілити зусилля з реформування та удосконалення ООН, її зміцнення та адаптації до вимог сьогодення.

 

Україна і надалі готова всіляко сприяти успішності цієї важливої місії.

 

Організації системи ООН, зокрема Програма розвитку ООН (ПРООН), продовжують відігравати важливу роль в підтримці курсу соціально-економічних реформ в Україні, досягненні Цілей сталого розвитку, забезпеченні захисту прав людини та верховенства права.

 

«Одним з найбільш успішних прикладів нашого співробітництва є подолання гуманітарних наслідків російської агресії», - відмітили у МЗС України.

 

І додали: «Готові до подальшої взаємодії у цій сфері для забезпечення потреб постраждалого цивільного населення вздовж лінії розмежування та на тимчасово окупованих територіях».

 

Також у заяві було вказано, що загальним напрямом діяльності ООН в Україні є підтримка процесів відновлення та миробудівництва в Донецькій та Луганській областях задля мирної та безпечної реінтеграції окупованих територій та їхніх мешканців, розбудови сталого миру та неповторення окупації.

 

Як повідомляла «УМ»,  саме 24 жовтня набув чинності Статут ООН, підписаний 26 червня 1945 року в Сан-Франциско. День ООН відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН.