Савченко «застукали» в аеропорту Борисполя з лівим ковід-сертифікатом, фото

11:17, 22.10.2021
Савченко «застукали» в аеропорту Борисполя з лівим ковід-сертифікатом, фото

Надія Савченко вирішила політати з підробленим сертифікатом про вакцинацію. (Фото: відділі комунікації поліції Київської області.)

Екс-нардепка Надія Савченко та її сестра Віра намагалися потрапити в Україну з підробленими сертифікатами про вакцинацію проти Covid: це виявили в аеропорту «Бориспіль».

 

Як інформує УМ, про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області.

 

Поліція повідомляє, що «притягує до відповідальності колишню нардепку за використання підробленого Covid-сертифіката», але не називає її імені. Жінка із сестрою в аеропорту намагалися використати підроблені сертифікати про вакцинацію, щоб потрапити в Україну.

 

 

За даними УМ, йдеться про Надію Савченко та її сестру.

 

«Днями в аеропорту "Бориспіль" під час перевірки документів працівники Державної прикордонної служби виявили у двох жінок сертифікати вакцинації проти Covid-19 із явними ознаками підробки. Встановлено, що одна із фігуранток є колишньою народною депутаткою. Інформацію про правопорушення передали до поліції», - сказано, зокрема, у поліційному повідомлені.

 

За фактом використання підроблених документів було розпочате кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Розслідування проводять дізнавачі поліції Київщини.

 

Підроблені документи вилучили й направили на проведення необхідних експертиз.

 

Найближчим часом буде прийнято рішення про оголошення підозри фігуранткам.

 

Нагадаємо, нещодавно Надія Савченко вдягнула паранджу в Стамбулі і розмірковувала про місце ісламу серед інших релігій світу. На її думку, іслам є релігією свободи, а не гноблення.
 

Як повідомляла УМ, Міністерство охорони здоров’я направило офіційні листи власникам 15 закладів охорони здоров’я, де лікарі, ймовірно є причетними до підробки документів про вакцинацію.