Путіну не подобається жити в епоху змін

20:01, 21.10.2021
Путіну не подобається жити в епоху змін

Путін під час конференції клубу Валдай. (Фото: www.kremlin.ru)

Президент РФ Володимир Путін вважає, що світ перебуває на шляху змін, а останні події призводять до його цивілізаційної кризи.

 

Як інформує «УМ», про це Путін заявив під час конференції клубу Валдай 21 жовтня.

 

"Дійсно, ми живемо в епоху грандіозних змін... Та й та сама епоха змін почалася досить давно, мінливий стан став звичним", - зазначив він.

 

"В останні десятиліття багато хто згадує китайську приказку: "Не дай Бог жити в епоху змін". Але ми в ній вже живемо, хочемо ми того чи ні, і зміни ці все глибші...", - вважає президент Росії.

 

Ще й згадав і іншу китайську приказку: "Слово "криза" складається з двох ієрогліфів: небезпека і можливість. Як кажуть у нас, у Росії, «борись із труднощами розумом, а з небезпеками - досвідом». Звичайно, ми повинні усвідомлювати небезпеку і бути готовими їй протидіяти, протистояти, не одній, а багатьом, різноплановим небезпекам, які виникають в епоху змін".

 

За його словами, безпека сьогодні є одним із головних імперативів у світі.

 

Також глава Російської Федерації зауважив:

 

"Кліматичні деформації і деградація навколишнього середовища настільки очевидні, що навіть найбільш безтурботні обивателі не здатні від них відмахнутися. Можна продовжувати вести наукові суперечки про механізми процесів, що відбуваються, але неможливо заперечувати, що ці процеси посилюються і треба щось робити. Природні катаклізми: посухи, повені, урагани, цунамі, вони практично мало не нормою стали".

 

Путін вважає, що існуюча модель капіталізму вичерпала себе - в розвинених країнах зростає нерівність можливостей, а бідні країни вдаються до неконтрольованої міграції в благополучні країни через відсутність варіантів розвитку всередині своїх.

 

"Агресивне вимарювання власної історії, відхід від таких понять, як мама-тато, різна стать - це сприймається на Заході як прогрес. Це жахливо, коли дітям вселяють, що хлопчик може стати дівчинкою. А дискусія про права чоловіків і жінок на Заході перетворюється в абсолютну фантасмагорію", - говорить Президент РФ.

 

Також він закликав відкинути недоречні амбіції і працювати разом, у тому числі і протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 

Путін зауважує, що підхід "своя сорочка ближче до тіла" став нормою, його вже ніхто не приховує - кожна держава відповідає за своїх громадян, тому міжнародні теми ніколи не будуть настільки важливі, як внутрішня стабільність.

 

"Гіпертрофована, різка, часом агресивна реакція суспільства, молоді на заходи з боротьби з коронавірусом показала, що інфекція стала тільки приводом. Причини соціального роздратування, невдоволення набагато глибші", - сказав він.

 

Також російський Президент запропонував скласти на рівні ООН реєстр викликів і загроз конкретним країнам. При цьому він зазначив, що ООН залишається носієм здорового консерватизму, необхідного світу, але організацію треба реформувати.

 

Як повідомляла «УМ», 7 жовтня у залі Верховної Ради нардепи «привітали» Путіна із днем народження відомою піснею українських футбольних фанатів і десантників ЗСУ.