У Сирії атакували безпілотниками американську базу

10:03, 21.10.2021
У Сирії атакували безпілотниками американську базу

Американська база у Сирії яку бомбардували безпілотники. (Фото: Jacob Conner/U.S. Army)

На невелику віддалену військову базу США в сирійському Аль-Танфі було здійснено скоординований напад у середу, 20 жовтня. Убитих та поранених серед американських військових немає.

 

Як інформує УМ, про це 21 жовтня повідомило ABC News.

 

За словами представника США, атака як мінімум включала удар 5 безпілотників та непрямий вогонь – мається на увазі мінометний або ракетний обстріл.

 

Наразі ніхто ще не взяв відповідальність за цей напад.

 

Зазначається, що схожі удари безпілотників проти сил США в Іраку раніше були типовою тактикою проіранських бойовиків, насамперед угруповання «Катаїб Хезболла».

 

Нагадаємо, що американська база в Аль-Танфі розташована вздовж ключової магістралі на півдні Сирії на кордоні з Йорданією та оточена 35-мильною буферною зоною для запобігання потенційним конфліктам з російськими та сирійськими урядовими військами, розташованими неподалік.

 

Фактично це єдина американська військова база в Сирії, яка не розташована в підконтрольних сирійським курдам районах на сході країни, де базується більшість із 1000 американських військових у Сирії.

 

Як повідомляла "УМ",  в столиці Сирії - Дамаску підірвали автобус із солдатами: щонайменше 14 осіб було вбито і троє поранено.