Кличко закликає відпочити на Пейзажній алеї по-європейськи

11:52, 20.10.2021
Кличко закликає відпочити на Пейзажній алеї по-європейськи

Мер Києва перевірив реконструкцію другої черги Пейзажної алеї. (Фото: прес-служба В. Кличка)

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що Пейзажна алея стала зоною відпочинку європейського рівня після завершення реконструкції другої черги.

 

Як інформує Україна молода, про це Кличко написав на своїй сторінці у Фейсбуці .

 

«Друзі! Перевірив сьогодні, як завершили реконструкцію другої черги Пейзажної алеї, - йдеться у дописі. - Пейзажну алею облаштували в Києві близько 40 років тому. І вона потребувала капітального ремонту. Наприкінці літа минулого року ми завершили реконструкцію першої черги – від сходів до урочища Гончарі-Кожум’яки до скульптури «Аліса в країні чудес», - написав мер.

 

За його словами, вже завершили роботи і в рамках другої черги, які розпочали минулого року.

 

Кличко акцентував: «Тут, на схилах та нижньому плато, була занедбана територія - хащі та смітник. А тепер - сучасна зона відпочинку європейського рівня».

 

Мер Києва нагадав, що в рамках реконструкції окрім верхньої тераси, облаштували нижню терасу схилу та збудували нові сходи на Воздвиженку. Вони зроблені в тій же стилістиці, що й сходи до урочища Кожум'яки, які відкрили три роки тому. Нові сходи також мають вечірню підсвітку.

 

Загалом під час оновлення алеї (довжина верхньої частини – 670 м, нижньої - близько 400 м) на ній облаштували нове гранітне покриття - замість старого асфальту. Також облаштували дощову каналізацію, систему поливу газонів, встановили гранітний бортовий камінь, новенькі лави, сучасне LED-освітлення та декоративну підсвітку арт-об’єктів, систему відеоспостереження. З’явились на променаді й тривожні кнопки.

 

Враховуючи підвищену зсувонебезпеку, здійснили ремонт і підсилили підпірні стіни, додав Кличко. А також здійснили благоустрій території.

 

Проблемою Пейзажної алеї було хаотичне паркування. Наразі на всіх заїздах на пішохідну зону встановили 30 автоматичних болардів. Щоб в’їжджати на Пейзажку могли тільки автівки мешканців прилеглих будинків та спецтранспорт екстренних служб.

 

Розширили і вхід на Алею з боку Історичного музею і Десятинної церкви. А також зробили Алею більш комфортною для маломобільних груп населення, йдеться на сайті КМДА.

 

«Наступного року розпочнемо роботи з реконструкції третьої черги зеленої зони», - пообіцяв мер столиці Віталій Кличко.