Медведчук відреагував на пропозицію Зеленського щодо його обміну на вʼязнів Кремля

09:27, 18.10.2021
Медведчук відреагував на пропозицію Зеленського щодо його обміну на вʼязнів Кремля

Медведчук дав "ответку" Зеленському.

Народний депутат партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук відповів президенту Володимиру Зеленському на пропозицію обміняти його у Росії на «вʼязнів Кремля», якби той мав російське громадянство — зазначив, що його це не цікавить.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у заяві, яку опублікувала партія ОПзЖ на своєму сайті.

 

Медведчук зазначив, що у нього тільки українське громадянство і жодного іншого немає. Саму ідею його обміну він назвав «демонстрацією того, у яку правову і моральну прірву впала Україна».

 

«Крім того, вважаю, що президенту не варто обтяжувати себе розглядом питання про обмін. Ця ідея неможлива, і вона мене абсолютно не цікавить», — додав Медведчук.

 

Нагадаємо, що 17 жовтня Зеленський заявив, що Україна розглянула б можливість обміну Медведчука з Росією на «вʼязнів Кремля», якби він мав російське громадянство. За словами президента, прямих доказів наявності російського громадянства у Медведчука не має.

 

11 травня СБУ провела обшуки вдома у Віктора Медведчукай Тараса Козака. Їм підписали підозри за трьома епізодами. Ідеться про незаконний видобуток газу в окупованому Криму, передачу Росії секретних даних про військовий підрозділ ЗСУ та вербування українців, які їхали в Росію. Зараз Медведчук перебуває під домашнім арештом до 31 жовтня, а Козака ще не знайшли.

 

8 жовтня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що Медведчуку підготували нову підозру — за торгівлю вугіллям з окупованого Донбасу (державна зрада та сприяння діяльності терористичних організацій).

 

Окремо журналісти Bihus.Info опублікували 36 годин записів «плівок Медведчука». У першій частині Медведчук нібито розповідав адміністрації Путіна і бойовикам про контакти з Порошенком, у другий історія про те, як Медведчук отримав нафтопродуктопровід«Самара — Західний напрямок», у третій Медведчук умовляв Порошенка купувати вугілля у бойовиків, а в останньому випуску Медведчук розповідав росіянам, що умовив Порошенка помʼякшити вимоги України щодо поставок газу.