На Оболоні у Києві вантажівка збила на смерть людину, фото

15:08, 16.10.2021

Водій вантажівки напідпитку скоїв наїзд на двох пішоходів на переході на проспекті Степана Бандери в Оболонському районі столиці у ніч на суботу.

 

Внаслідок ДТП госпіталізовано сценариста «Суспільного», інший постраждалий помер у лікарні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє поліція Києва в суботу.

 

"Водій вантажівки "МАН", 1974 року народження, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, скоїв наїзд на двох пішоходів, які переходили дорогу на нерегульованому пішохідному переході та втік з місця події", - повідомили в поліції.

 

Патрульні поліцейські зупинили порушника на Столичному шосе. Його затримали у порядку ст. 208 КПК України.

 

 

Прилад Драгер показав 2.68 проміле вмісту алкоголю у водія.

 

Потерпілих, 1977 та 1996 років народження, госпіталізовано.

 

За даним фактом слідчим управлінням столичного главку відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння.

 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

 

 

Разом з тим, як повідомляє «Суспільне», одним із постраждалих став його редактор (сценарист), історик та публіцист Олександр Зінченко.

 

За словами Зінченка, він відбувся розсеченням та легким струсом мозку, а його товариша лікарі не змогли врятувати, під ранок він помер. За тиждень Олександру Шибицькому мало виповнитися 25 років.