Юрій Вітренко пропонує налагодити масштабне виробництво біогазу

13:37, 16.10.2021
Юрій Вітренко пропонує налагодити масштабне виробництво біогазу

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко. (facebook.com/YVitrenko)

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко переконаний, що Україна має величезний потенціал для виробництва біогазу.

 

На його думку, для забезпечення енергонезалежності України поряд з нарощуванням видобутку природного газу потрібно налагодити масштабне виробництво біогазу.

 

Як інформує Україна молода, про це Вітренко заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

 

"Це робочі місця, це незалежність від імпорту газу. У нас величезний потенціал для вироблення біогазу, який може і має використовуватися, зокрема, для виробництва тепла", - сказав Вітренко.

 

Серед джерел для переробки на біогаз очільник Нафтогазу назвав відходи сільського господарства, деревообробної промисловості, сміття.

 

Як повідомляла «УМ», керівництво Оператора ГТС України заявляє про маніпуляції російського Газпрому, який часто не використовує транзитні потужності, які вже оплачені. І не тільки в Україні, але і в інших країнах.

 

Раніше у Міністерстві енергетики заявляли, що розробка Водневої стратегії в Україні буде здійснюватися за сприяння Світового банку та із залученням авторитетних міжнародних компаній й вітчизняних експертів.