Офшори Зеленського зіпсували його репутацію - Forbes

11:26, 16.10.2021
Офшори Зеленського зіпсували його репутацію - Forbes

"Досьє Пандори" зіпсувало репутацію Зеленського. (KMR IMAGES)

Журналістське розслідування про офшори президента України Володимира Зеленського в матеріалах "Досьє Пандори" зіпсувало його репутацію, що може погано позначитися на інвестиціях.

 

Як інформує Україна молода, про це пише оглядач Кеннет Рапоза в "Forbes".

 

"Досьє Пандори" не обіцяє Україні нічого доброго, а репутацію Зеленського воно явно зіпсувало. Як сказав один вашингтонський аналітик, який попросив не називати його ім'я, "Україна - це Саудівська Аравія, але не за нафтою, а за корупцією", - йдеться в повідомленні.

 

Пан Рапоза зазначає, що Зеленський намагається врятувати свою популярність і президентське крісло, а також знову зацікавити США і врегулювати свої суперечки з Росією.

 

"У нього залишилося мало часу на те, щоб створити сприятливий інвестиційний клімат", - додав він.

 

Згідно зі списком "Досьє Пандори" від Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів, глава української держави має частку у фірмі Maltex на Британських Віргінських островах, яка володіє акціями кінематографічних і прокатних компаній.

 

За місяць до обрання президентом він перевів всі свої акції на ім'я близького друга і ділового партнера Сергія Шефіра, на якого у вересні здійснювали замах.

 

За словами автора статті у "Forbes", вважається, що Сергій Шефір створив для чинного президента України мережу офшорів, також як і для колишнього ділового партнера Зеленського, бізнесмена і медіамагната Ігоря Коломойського - проти нього в США ввели санкції.

 

Вашингтон вважає, що Коломойський, з яким пов'язаний Зеленський, "відмив 5,5 мільярда доларів через павутину фіктивних компаній, скуповуючи заводи і комерційну нерухомість у самих різних куточках США".

 

Як повідомляла «УМ», увагу топових видань світу привернув фільм-розслідування «Офшор 95» про Зеленського і його схеми "відмивання" грошей Коломойського.