На аукціоні Sotheby's ушкоджену картину Бенксі продали за рекордну суму

13:45, 15.10.2021
На аукціоні Sotheby's ушкоджену картину Бенксі продали за рекордну суму

Під час торгів на аукціоні Sotheby's. (Фото: sothebys-com.brightspotcdn.com)

Картина Бенксі «Любов в сміттєвому баку», яка частково була знищена вбудованим в раму шредером у 2018 році, тим не менше була продана за рекордну суму - 18,58 млн фунтів стерлінгів (близько $25,4 млн) на аукціоні Sotheby's.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на сайті аукціону.

 

Варто зазначити, що у жовтні 2018 року картина "Дівчинка з повітряною кулею" (такою є попередня назва неушкодженої картини) була продана на аукціоні Sotheby's за 1 мільйон фунтів стерлінгів.

 

Але одразу ж після закінчення торгів малюнок став самознищуватися.

 

У рамі картини, як виявилося, був вбудований шредер. Це зробив сам пан Бенксі, який і натиснув кнопку після торгів. Він опублікував це відео пізніше у себе в Інстаграмі.

 

Вважається, що шредер повинен був повністю розрізати картину, але в його механізмі щось зламалося, і приблизно половина полотна залишилася недоторканою.

 

Власниця "Дівчинки з повітряною кулею", яка побажала залишитися анонімною, не стала анулювати покупку. При цьому вона дала картині нову назву – "Любов у сміттєвому баку".

 

Раніше найдорожчим твором Бенксі була картина про медсестру-супергероїню, яку продали за 16,8 мільйона фунтів на торгах в березні 2021 року.

 

Бенксі подарував картину університетській лікарні Саутгемптона в травні минулого року на знак вдячності за зусилля медиків з Національної служби охорони здоров'я (NHS) в боротьбі з коронавірусом.

 

Як повідомляла "УМ", випадковий перехожий помітив дві цінні художні картини ХVII століття на смітнику неподалік від Вюрцбурга у Баварії.