Срібний призер Ігор Цвєтов не побажав фотографуватися з росіянами

18:22, 30.08.2021
Срібний призер Ігор Цвєтов не побажав фотографуватися з росіянами

Український паралімпієць Ігор Цвєтов не пристав на пропозицію росіян про спільне фото. (Фото: скріншот UA: Перший)

Український паралімпієць Ігор Цвєтов, який виборов срібло з бігу на 100 метрів на Паралімпіаді, відмовився від спільного фото з росіянами під час церемонії нагородження у Токіо в понеділок.

 

Як інформує Україна молода, під час трансляції церемонії глядачі могли побачити, як російські спортсмени з ПКР (Паралімпійський комітет Росії) пропонують українцю приєднатися до них і зробити традиційне спільне фото призерів.

 

Зауважимо, що Цвєтов у фіналі стометрівки протистояв трьом бігунам із ПКР - Дмітрію Сафронову, Артєму Калашяну та Давіду Джатієву.

 

Калашяна та Джатієва українець випередив, але Сафронову поступився у боротьбі за "золото".

 

На церемонії нагородження були присутніми усі три призери Паралімпіади - Сафронов, Цвєтов і Калашян.

 

Втім, коли представники ПКР запропонували Цвєтову зробити фото призерів - український бігун від них відсторонився, передає Суспільне.

 

Тож бігуни з ПКР сфотографувалися лише удвох на церемонії нагородження. Цвєтов їх проігнорував.

 

27-річний Ігор Цвєтов представляє Київ. Він дворазовий паралімпійський чемпіон. У Ріо-де-Жанейро він переміг на дистанціях 100 та 200 метрів.

 

Також Цвєтов - 4-разовий чемпіон світу та 3-разовий чемпіон Європи у бігу на 100 та 200 метрів. Зокрема, у 2021 році українець виграв "золото" Євро у 100-метрівці.

 

Ігор Цвєтов виступає у класі T-35 серед спортсменів із церебральним паралічем.

 

Наразі Україна досягнула позначки у 50 медалей на Паралімпійських іграх у Токіо.

 

Як повідомляла «УМ», раніше фотографія української стрибунки Ярослави Магучіх з олімпійською чемпіонкою, росіянкою Марією Ласіцкене на Олімпіаді-2020 у Токіо викликала неабиякий скандал в Україні.

 

Сама Магучіх після повернення з Токіо пояснила, що фото зробила на емоціях, наголосивши, що усвідомлює наявність війни між Україною та Росією.