Чаус чекає на суд в ізоляторі СБУ

09:02, 04.08.2021
Чаус чекає на суд в ізоляторі СБУ

Миколу Чауса мають доставити до Вищого антикорупційного суду. (Фото НАБУ)

Скандально відомий колишній суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус після вручення підозри детективами НАБУ опинився в ізоляторі Служби безпеки України, а не в Лук’янівському СІЗО №13 Києва.

 

Як інформую Україна молода, про це пишуть окремі ЗМІ з посиланням на неофіційніі джерела в правоохоронних органах.

 

Зокрема, відомо, що Чаус, після затримання 3 серпня детективи НАБУ, був доставлений до ізолятора Служби безпеки України, працівники якої продовжують гарантувати його безпеку.

 

За даними НАБУ, 4 серпня підозрюваного у хабарництві втікача мають доставити до Вищого антикорупційного суду для обрання запобіжного заходу (засідання призначено на 14:00).

 

Нагадаємо, НАБУ з 2016 року розслідує кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання великого хабаря суддею Дніпровського суду Києва Миколою Чаусом. Щодо нього у 2017 році суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проте тоді Чаус переховувався у Молдові, де просив політичного притулку.

 

Після того, як Молдова відмовила йому у наданні притулку, екссуддю мали повернути до України. Проте незабаром його викрали з Молдови. Причетність до вивезення Чауса до України закидали українським правоохоронцям.

 

Як повідомляла «УМ», детективи НАБУ затримали колишнього суддю Миколу Чауса у столичній лікарні «Феофанія» у вівторок пізно ввечері.

 

Його підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

 

Кілька днів СБУ не видавала детективам НАБУ Чауса, який знайшовся на Вінниччині 30 липня. У спецслужбі стверджували, що діяли в межах закону та своїх повноважень, оскільки розслідують викрадення екссудді та незаконне переправлення його через державний кордон.