Чаус затриманий детективами НАБУ у «Феофанії», фото

00:10, 04.08.2021
Чаус затриманий детективами НАБУ у «Феофанії», фото

Миколі Чаусу вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. (Фото НАБУ)

Детективи НАБУ затримали колишнього суддю Миколу Чауса у столичній лікарні «Феофанія» у вівторок пізно ввечері.

 

Його підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

 

Як інформує Україна молода, повідомляє пресслужба НАБУ в ніч на середу.

 

«Щойно у лікарні "Феофанія" детективи НАБУ затримали екссуддю Дніпровського райсуду Києва, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди. Йому вручено клопотання про застосування запобіжного заходу, рішення щодо якого має завтра, 4 серпня, ухвалити Вищий антикорупційний суд (засідання призначено на 14:00)», - йдеться у повідомленні НАБУ.

 

У бюро додають, що до того моменту підозрюваний перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

 

«Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на таємницю слідства», - зазначили у НАБУ.

 

 

Нагадаємо, НАБУ з 2016 року розслідує кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання великого хабаря суддею Дніпровського суду Києва Миколою Чаусом. Щодо нього у 2017 році суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проте тоді Чаус переховувався у Молдові, де просив політичного притулку.

 

Після того, як Молдова відмовила йому у наданні притулку, екссуддю мали повернути до України. Проте незабаром його викрали з Молдови. Причетність до вивезення Чауса до України закидали українським правоохоронцям.

 

Як повідомляла «УМ», кілька днів СБУ не видавала детективам НАБУ Чауса, який знайшовся на Вінниччині 30 липня. У спецслужбі стверджували, що діяли в межах закону та своїх повноважень, оскільки розслідують викрадення екссудді та незаконне переправлення його через державний кордон.

 

Своєю чергою НАБУ наполягало на передачі їм Чауса, обвинувачуваного у корупції.