«Тітушки» Іллі Киви: СБУ оголосила підозру лідеру угрупування

17:45, 02.08.2021
«Тітушки» Іллі Киви: СБУ оголосила підозру лідеру угрупування

Cлідчі C (Фото СБУ)

СБУ блокувала діяльність «силового осередку» проросійського громадського об’єднання, причетного до вчинення тяжких злочинів на ідеологічному підґрунті, під час спецоперації у Харкові, Сєверодонецьку та Лисичанську.

 

«Тітушки» робили спроби розхитати суспільно-політичну ситуацію у східних регіонах України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє СБУ в понеділок.

 

Зазначається, що зловмисники діяли під прикриттям громадського об’єднання, яке контролював народний депутат України.

 

У спецслужбі не називають цю організацію і нардепа-куратора, втім, за даними «Української правди», йдеться про так звану організацію «Патріоти за життя», яку курує обранець від ОПЗЖ Ілля Кива.

 

За даними досудового розслідування, угруповання спеціалізувалося на вчиненні злочинів і провокативних дій, спрямованих на розхитування ситуації в країні.

 

Встановлено, що у березні цього року лідер групи спільно з її активними учасниками завдав ножем тяжкі тілесні ушкодження ідеологічному опоненту. За задумом "кураторів", дії зловмисників мали призвести до застосування відповідних заходів та спровокувати загострення політичної обстановки і масові порушення громадського порядку.

 

У ході процесуальних дій за місцями проживання зловмисників та офісному приміщенні громадського об’єднання правоохоронці виявили:

 

холодну зброю, яку могли використовувати для вчинення тяжких злочинів;

інструкцію з підготовки учасників угруповання до радикальних дій стосовно ідеологічних опонентів;

велику партію канабісу та обладнання для його вирощування.

 

Наразі слідчі органів безпеки повідомили лідеру угруповання про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

 

«Служба безпеки України продовжує системну роботу із викриття підривної діяльності проти нашої країни», - додають в СБУ.

 

Як повідомляла "УМ", слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо керівника "військово-патріотичного клубу" "Амазонки" на тимчасово окупованій території Донеччини, який готував підлітків для поповнення терористичних угруповань так званої "ДНР".