Чаусу загрожує небезпека – адвокат Кравець

16:16, 01.08.2021
Чаусу загрожує небезпека – адвокат Кравець

Микола Чаус почувається "не дуже". (Фото з відкритих джерел)

Адвокат Ростислав Кравець таки зміг зустрітися з колишнім суддею Дніпровського райсуду Києва Миколою Чаусом, який нещодавно «знайшовся» у селищі Мазурівка на Вінниччині, а потім опинився у СБУ.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Кравець повідомив у відеозверненні, опублікованому в соцмережах в неділю.

 

«Я з ним поспілкувався, його стан, чесно кажучи, не дуже. Тому я прекрасно розумію Службу безпеки України і, на мій погляд, йому дійсно загрожує небезпека», — сказав адвокат.

 

На його думку, СБУ «робить усе правильно», забезпечуючи охорону Чауса.

 

Адвокат додав, що наразі готує документи, щоб забезпечити Чауса правовою допомогою.

 

В іншому повідомленні Кравець пояснив, що Чаус не є поки затриманим і перебуває під захистом СБУ.

 

«Маю велику надію, що перші особи держави знайдуть в собі сміливість взяти на себе відповідальність і з максимальним дотриманням прав людини розвʼязатицепитання», — додав юрист.

 

 

Водночас, невідомо, чи допустили до Чауса адвоката Олександра Вишневого, якого йому ще до подій у Мазурівці найняла дружина.

 

Як повідомляла «УМ», в суботу СБУ офіційно заявила, що не «викрадала» колишнього суддю Миколу Чауса, а діяла в межах закону та своїх повноважень.

 

Микола Чаус, якого в квітні 2021 роки викрали невідомі у Молдові, «знайшовся» у селі Мазурівка Могилів-Подільського району на Вінниччині в п’ятницю. Після цього його забрали співробітники СБУ і вивезли до Києва.

 

Захисників Чауса не пускали до свого клієнта. Також у СБУ  відмовилися передати підозрюваного до НАБУ, хоча саме детективи бюро розшукують його в рамках кримінального провадження про хабарництво.