Продавав чужу землю: на Черкащині посадовець Держгеокадастру попався на хабарі в 10 тисяч доларів

30.07.2021
Продавав чужу землю: на Черкащині посадовець Держгеокадастру попався на хабарі в 10 тисяч доларів

Чималенький хабар. (Фото надане пресслужбою управління СБУ в Черкаській області.)

СБУ викрила на корупції керівника одного з районних відділів управління Держгеокадастру в Черкаській області, який намагався незаконно передати комерсантам земельну ділянку державного фонду.


Як повідомила «Україні молодій» Катерина Дрога з управління СБУ в Черкаській області, за попередніми даними слідства, чиновник налагодив протиправний механізм передачі бізнес-структурам державних земель.


«За 10 тисяч доларів він «гарантував» місцевим підприємцям безперешкодне оформлення власності на одну із земельних ділянок у регіоні. Правоохоронці затримали організатора схеми в робочому кабінеті під час отримання всієї суми хабара», — розповідає пані Катерина.


Під час затримання.


За її словами, у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України затриманому повідомлено про підозру та обрано міру запобіжного заходу — домашній арешт. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.


Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники управління СБУ в Черкаській області спільно зі слідчими поліції та за процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури.