Міністр культури Олександр Ткаченко хоче «відродити» музей Пирогово, фото

15:25, 27.07.2021
Міністр культури Олександр Ткаченко хоче «відродити» музей Пирогово, фото

Національний музей народної архітектури та побуту України. (Фото з ФБ-сторінки Олександра Ткаченка)

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко анонсував "відродження" Національного музею народної архітектури та побуту України, який у народі називають "Пирогово" під Києвом.

 

За його словами, у цьому питанні допоможе державі інвестиціями Агроіндустріальний холдинг МХП.

 

Як повідомляє Україна молода, про це міністр написав у соцмережах після відвідин «Пирогово» у вівторок.

 

Національний музей народної архітектури та побуту України. Музей просто неба. Пирогово… не тільки киянам відоме це місце, бо воно, без перебільшень, є туристичним магнітом усієї країни.

 

І от сьогодні маю чудові новини: у межах президентської програми "Велика Реставрація" МКІП та МХП спільно відроджуватимуть музей «Пирогово», - написав Олександр Ткаченко.

 

 

За його словами, головна ідея – зробити музей більш відвідуваним, модерновим, сучасним.

 

«Місцем, де постійно вируватимуть події і яке варто зберегти для майбутніх поколінь. У тому числі для усвідомлення власної ідентичності», - наголосив міністр.

 

Урядовець сподівається, що державно-приватне партнерство допоможе в ситуації, коли "80% історичних, архітектурних пам’яток потребують реставрації".

 

"Маємо гарний приклад на Хортиці. На черзі – Пирогово", – зазначив Ткаченко.

 

І наголосив, що музей просто неба "Пирогово" зберігає спадщину XVI − XX століття, дозволяє прогулятись автентичними регіонами Середньої Наддніпрянщини, Півдня України, Слобожанщини, Полтавщини, Полісся і Карпат.

 

 

"Тепер ми спільно зможемо оживити це місце, перетворивши на неймовірну туристичну дестинацію як для жителів України, так і іноземців, – заявив Ткаченко. - Почнемо з робіт над вхідною групою, на черзі − інфраструктурні питання та комунікації".