Мер Кропивницького Райкович хоче вакцинувати пасажирів автобусів

18:28, 26.07.2021
Мер Кропивницького Райкович хоче вакцинувати пасажирів автобусів

Нині у Кропивницькому працюють лише два центри масової вакцинації. (Фото міськради Кропивницького)

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович пропонує розгорнути мобільні пункти вакцинації проти коронавірусу у комунальних автобусах та тролейбусах обласного центру.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться на сайті міської влади Кропивницького у понеділок. 

 

«Нам необхідно значно пожвавити процес масової вакцинації. Поруч із нами вже нові штами, що косять молодь. Нам необхідно подумати про розгортання додаткових пунктів вакцинації.

 

Ми можемо організувати мобільні пункти в наших автобусах чи тролейбусах і пустити їх на околичні мікрорайони – Лелеківку, Арнаутове чи Завадівку. Можна обробити додатково цей транспорт дезінфекторами, Wi-Fi там є, тобто інтернет-зв'язок організувати можливо», - сказав «креативний» мер.

 

Пан Райкович доручив Управлінню охорони здоров’я формувати додаткові бригади, які вакцинуватимуть населення, та вимагати для міста нових партій вакцин.

 

Також доручено "активно запрошувати" на вакцинацію двірників, працівників ЖЕО, кондукторів громадського транспорту, водіїв маршруток, які працюють у місті.

 

За словами Райковича, медики, освітяни, соцпрацівники мають бути щепленими обов'язково, адже знаходяться в зоні ризику. Це ж стосується і працівників підприємств, сфери послуг, кафе, ресторанів.

 

Наразі у Кропивницькому працюють 2 центри масової вакцинації та 6 пунктів вакцинації на базі поліклінік.

 

Як повідомляла "УМ", понад три мільйони українців прищепили від COVID-19 в Україні станом на ранок 24 липня.