Кулеба та Сійярто обмінялися футбольними подарунками й вирушили на передову

15:19, 22.07.2021
Кулеба та Сійярто обмінялися футбольними подарунками й вирушили на передову

Петер Сійярто та Дмитро Кулеба з футбольними подарунками (Фото: Дмитро Кулеба)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба отримав угорський м’яч, а голова Комітету міністрів Ради Європи, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто — вже легендарну форму збірної України з гаслом «Слава Україні!»

 

Як інформує УМ, про це 22 липня український міністр повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

 

Сійярто в межах свого візиту до України відвідає зону бойових дій на Донбасі. Угорщина головує в Комітеті міністрів Ради Європи з другої половини травня 2021 року.

 

«Вперше з початку російської агресії проти України у 2014 році Голова Комітету міністрів Ради Європи відвідає зону операції об'єднаних сил в Луганській області», — наголосив Кулеба.

 

Крім того, під час переговорів між Кулебою та Сіярто було досягнуто низку домовленостей:

 

підписано угоду про взаємне визнання документів про освіту та наукові ступені;

вирішено, що до кінця липня співголови українсько-угорської комісії з питань національних меншин проведуть зустріч і запланують проведення повноцінного засідання комісії, яка не засідала з 2011 року;

у Будапешті буде встановлено пам’ятний Хрест з написом «Загиблим за Україну». Україна, зі свого боку, надає дозвіл на виділення додаткової ділянки для розміщення угорського військового кладовища в Підполоззі у Закарпатській області.