У РФ уже не споживатимуть українське морозиво

14:19, 04.07.2021
У РФ уже не споживатимуть  українське морозиво

Росія продовжує скорочувати список імпорту з України

Уряд РФ розширив перелік продукції, постачання якої заборонено з України.

 

Тепер до списку потрапили цукор, морозиво та інші товари.

 

Як інформує УМ, про це повідомляється  на російському офіційному порталі правової інформації.

 

У розширений список заборонених продуктів потрапили морозиво та інші види харчового льоду, мінеральна вода, а також газовані води, з додаванням цукру або інших підсолоджувачів або смако-ароматичних речовин, готові супи та бульйони і заготовки для їх приготування.

 

Документ вводить обмеження на ввезення ячменю, пальмового масла і його фракцій в тарі масою нетто 20 тонн, готових або консервованих м’ясних продуктів, м’ясних субпродуктів, готових або консервованих ракоподібних.

 

Неможливими будуть поставки незнежирених какао-паст, макаронних виробів, попкорну, продуктів типу мюслі на основі несмажених пластівців із зерна, а також томатного кетчупу та інших томатних соусів, майонезу, продуктів для приготування соусів.

 

Нова заборона торкнулася поставок макухи і продуктів, які використовуються на корм худобі, деяких видів лісоматеріалів і пакувальної тари.

 

Рішення прийнято відповідно до указу президента від 22 жовтня 2018 року «Про застосування спеціальних економічних заходів у зв’язку з недружніми заходами України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації».

 

Раніше віце-прем’єр-міністр РФ ОлександрНовак повідомив, що в зв’язку з нестабільною ситуацією на ринку палива, російська влада знову планує підняти питання тимчасової заборони на експорт бензину.

 

Наразі найбільшим торговим партнером  України є Європейський, на нього припадає понад 40% українського експорту.

 

 Він у 2021 році може досягти 20 млрд євро.

 

За даними Держстату експорт українських товарів у першому півріччі зріс на 30% в порівнянні з січнем-червнем 2020 року; до $ 29,9 млрд і на 22% в порівнянні з докоронавірусним 2019 роком.