Найкрасивішу книгу України обрано на «Книжковому Арсеналі»

10:28, 24.06.2021
Найкрасивішу книгу України обрано на «Книжковому Арсеналі»

Під час нагородження переможців конкурсу «Найкращий книжковий дизайн». (Фото Книжкового Арсеналу)

На міжнародному книжковому фестивалі «Книжковий Арсенал» обрали книгу-переможця в конкурсі «Найкращий книжковий дизайн». Цей конкурс проводиться на фестивалі уже вшосте.

 

Як інформує УМ, про це повідомили організатори фестивалю.

 

Журі обрало найкрасивішою книгою у номінації "Візуальна книга" в 2021 році видання «НАРБУТ. Студії. Спогади. Листи (Реконструкція знищеного 1933 року "Нарбутівського Збірника")», яке підготувало видавництво "Родовід".

 

Тепер ця книга представить Україну на аналогічному світовому конкурсі з дизайну на Франкфуртському книжковому ярмарку.

 

Книга «НАРБУТ» – це монографія видатного українського художника-графіка та ілюстратора Георгія Нарбута, яку збиралися видати ще у 1920 році, але побачила світ вона аж через сотню років.

 

 

Водночас, Гран-прі та перемогу у номінації «Дитяча книга» отримала творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин, Андрій Лесів) за книжку «Куди і звідки» від Видавництва Старого Лева.

 

 

У номінації «Книга для читання» перемогу отримало видання «Як будувати на віки. Архітектура поза часом».

 

Журі не визначило переможця в традиційних номінаціях «Експеримент» та «Утилітарна книга», натомість присудило дві спецвідзнаки: «За фотокнигу» - книжці «Лілії». А «За культурологічне дослідження» -книжці «Польоти уві сні та наяву».

 

Як повідомляла "УМ", фестиваль "Ккнижковий арсенал" відкрився в середу, 23 червня. Його відвідає експрезидентка Литви Даля Грибаускайте.