Скульптор Данило Книшук створив модель пам'ятника Папi Івану Павлу II, фото

21:03, 23.06.2021
Скульптор Данило Книшук створив модель пам'ятника Папi Івану Павлу II, фото

Данило Книшук вважає візит Папи Івана Павла ІІ 20 років тому однією з найвизначніших подій у житті України.

Український скульптор Данило Книшук презентував модель пам'ятника Святому Папi Івану Павлу II у Івано-Франківську з нагоди 20-ї річниці візиту понтифіка до України, який відбувся 23-27 червня 2001 року.

 

Про це Україні молодій повідомив сам Данило Клишук в середу.

 

За його словами, він вважає візит Папи Івана Павла ІІ 20 років тому однією з найвизначніших подій у житті нашої країни.

 

«Мене захопила багатогранність цієї людини: поет, драматург, педагог, богослов, філософ історії, миротворець, феноменолог і, навіть, актор. Іван Павло ІІ є однією з найвпливовіших особистостей ХХ століття, та людиною з безмежно великим і добрим люблячим серцем.

 

Посол Миру, будівничий мостів. Папа вибачався за помилки минулого, просив прощення за помилки церкви. Ми безмежно вдячнi Папi за мудрий досвiд, за знищення, створених комуністичним тоталiтарним режимом, мурiв між різними народами», - наголосив скульптор.

 

 

І нагадує, що Папу шанують і люблять у всьому світі, він і досі надихає мільйони людей своїми вчинками, словами та філософією життя.

 

Пан Книщук каже, що створив скульптуру з любов’ю і вона наче закликає до миру - взiрець, на який повинна рівнятися людина.

 

«Я дослiджував пластичнi рiшення iснуючих пам’ятникiв в різних куточках світу, а також вивчав пам’ятники, які створювались іншим святим і Папам.  Мені хотілося, щоб образ легко і по-новому б сприймався та звеличувалась душа від споглядання. Вважаю, образ має заспокоювати та  надихати людей творити добро. Щоб людина думала про вічне, iдеальне», - наголосив митець на сторінці своїх проєктів «Personality» у Facebook.

 

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Книшук Данило Михайлович, народився 2 грудня 1978 р. в м. Києві. До 2005 р. проживав м. Івано-Франківську, де закінчив Івано-Франківський Національний технічний університет нафти і газу. З 2000 р. займався творчою діяльністю, графікою та скульптурою.

 

В 2012 р. закінчив Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури за спеціальністю «Монументальна скульптура». З 2012 р. також займався любительською журналістикою. Був учасником та переможцем багатьох скульптурних конкурсів. Зараз проживає та працює у м. Києві.