Вибираємо квартиру: новобуд, вторинне житло або смарт

18:32, 23.06.2021
Вибираємо квартиру: новобуд, вторинне житло або смарт

Останніми роками в Києві все більшою популярністю користуються смартквартири.

Вибираючи квартиру для покупки, ми ретельно переглядаємо безліч варіантів у столиці, щоб купити те саме житло мрії. При цьому основна дилема полягає у типі квартири.

 

На онлайн-сервісі OLX найбільшою популярністю користуються три типи нерухомості у багатоповерхових будинках: первинне і вторинне житло, а також смартквартира. Розібравши особливості кожного виду нерухомості, ви зможете визначити для себе оптимальний варіант.

 

Переваги та недоліки новобудови

 

Якщо ви збираєтеся купити квартиру в Києві, радимо звернути увагу на оголошення про продаж первинного житла. Така нерухомість має наступні переваги:

 

прозоре оформлення купівлі-продажу — за квартирою не тягнеться шлейф з безлічі власників і орендарів;

новизна комунікацій — нові перекриття, ліфти, під'їзди та, головне, технології будівництва;

краще планування — забудовники сучасних багатоповерхівок пропонують більш зручні планування, ніж це робили 20 і особливо 50 років тому.

 

Також із плюсів варто відзначити оснащення дворів сучасними дитячими майданчиками, широкі можливості оформлення покупки на виплат і кредит, а також ефект чистого аркуша в ремонті. З мінусів: ризик затягування будівництва і дорожчий ремонт.

 

Особливості вторинних квартир

 

За вторинне житло говорять наступні плюси:

 

можливість торгу — ви завжди зможете збити ціну у старого власника житла;

мінімальний ризик — ви бачите квартиру, а не креслення майбутнього будинку;

моментальний в'їзд — ви відразу в'їжджаєте в житло, не чекаючи його здачі забудовниками.

 

Ще одним відносним плюсом варто назвати обжитість приміщення, хоча він може перетворитися і на мінус при виході з ладу комунікацій і поганому ремонті. Також варто відзначити великий вибір нерухомості вторинного ринку.

 

Що таке смартквартири?

 

Останніми роками в Києві все більшою популярністю користуються смартквартири. Це особливий тип нерухомості, який характеризується компактними розмірами (не перевищує 35 м²) і особливим плануванням.

 

Смартжитло — це не обов'язково студія. Кожен метр такої квартири повинен нести в собі користь, при цьому вибирають «розумне» житло часто студенти, молодь або сім'ї без дітей. Перевагами такого житла можна назвати доступність і можливість заощадити на комунальних платежах. Мінуси суміжні з плюсами: тіснота і неможливість проживання великою родиною.