РФ вимагає від США і НАТО відмовитися від навчань Sea Breeze

09:58, 23.06.2021
РФ вимагає від США і НАТО відмовитися від навчань Sea Breeze

Міжнародні військові навчання у Чорному морі - кістка у горлі РФ

Посольство Росії в Вашингтоні закликало США та їхніх союзників з НАТО відмовитися від участі у військових навчаннях Sea Breeze-2021 у Чорному морі, які плануються провести наприкінці червня – на початку липня.

 

Як інформує УМ, про це 23 червня написали у твітер в посольстві Росії в США.

 

Російські дипломати заявили, що «масштабність і чітко агресивний характер навчань Sea Breeze жодним чином не відповідають реальним завданням безпеки в Чорноморському регіоні».

 

На думку посольства Росії, навчання підвищують ризики ненавмисних інцидентів та заохочують мілітаристські настрої в Києві.

 

«Наполегливо закликаємо США і їхніх союзників відмовитися від відпрацювання військових дій у Чорному морі»,– зазначили у посольстві.

 

Нагадаємо, що раніше офіційний представник міноборони Росії Ігор Конашенков заявив журналістам, що російські військові уважно простежать за підготовкою і проведенням навчань Sea Breeze.

 

Додамо, що проведення навчань у Чорному морі, які регулярно організовують Україна та США, заплановане на період з 28 червня по 10 липня.

 

Учасники Sea Breeze відпрацьовують маневри на суші, в повітрі, в морі та під водою.

 

Цьогоріч участь у тренуваннях візьмуть 32 країни з 6 континентів. Зокрема, до них долучиться шостий флот американських ВМС.