У Копенгагені розфарбували пам’ятник Шевченку у російські кольори

09:48, 22.06.2021
У Копенгагені розфарбували пам’ятник Шевченку у російські кольори

Вандали розмалювали пам'ятник Кобзарю у Копенгагені у кольори російської символіки.

Невідомі вандали намалювали кольори російського прапора та написали антиукраїнські гасла російської пропаганди на пам’ятнику Тарасу Шевченку в Копенгагені в ніч на понеділок.

 

Паплюження пам’ятника Кобзарю співпало з перебуванням у столиці Данії російських футбольних вболівальників.

 

Як повідомляє Україна молода, про акт вандалізму інформує посольство України у Данії на сторінці у Facebook  у вівторок.

 

«Ймовірно в ніч на понеділок 21 червня 2021 року, напередодні футбольного матчу Данія-Росія, було сплюндровано пам’ятник українському генію - Тарасу Григоровичу Шевченку у місті Копенгаген. Великий Кобзар був розфарбований у російський триколор, а на постаменті скульптури можна було побачити вже давно відомі елементи російської пропаганди», - йдеться у повідомленні дипломатів.

 

Амбасада засуджує цей акт вандалізму, назвавши його актом провокації проти України. Адже вандали у написах клянуть НАТО і називають Крим російським. 

 

 

«Цей ганебний випадок в черговий раз демонструє цивілізованому світу, що російська агресія проти України реальна. Жодної "громадянської" війни в Україні немає, а є лише злочинні дії Кремля, які переслідують все святе для кожного Українця у будь-якому куточку світу», - наголосили в посольстві України в Данії.

 

Дипломати звернули до правоохоронних органів Данії із закликом розпочати негайне розслідування та покарати винних.

 

«Недругам України нагадуємо в черговий раз: «Крим – це Україна», а Український дух не зламати. Слава Україні! Героям Слава!», - підсумовують у дипломатичному представництві України.

 

Як повідомляла «УМ», збірна Данії буквально розгромила збірну Росії з рахунком 4:1 у матчі третього туру групи В чемпіонату Європи з футболу в понеділок ввечері.

 

Відтак, збірна Росії ганебно завершує турнір на останній сходинці у групі з різницею м’ячів «мінус 5».