У США «заморозили» $100 млн допомоги Україні

20:53, 20.06.2021
У США «заморозили» $100 млн допомоги Україні

США надали Україні допомогу в розмірі 275 млн доларів.

Офіційний Вашингтон таки підтвердив інформацію, про «замороження» 100 млн доларів військової допомоги Україні

 

У Білому домі наголосили, що це була додаткова допомога, на випадок «якщо Росія продовжить становити безпосередню загрозу». Але нині ця загроза нібито ослабла.

 

Як передає Україна молода, про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє The Washington Post у неділю.

 

За його словами, йшлося про додаткову допомогу, на випадок якщо Росія продовжить становити безпосередню загрозу Україні. При цьому, радник Байдена додав, що в звітності була плутанина.

 

«США надали Україні допомогу в розмірі 275 млн доларів і пообіцяли виділити ще 100 млн доларів, якщо Росія продовжить становити безпосередню загрозу, нарощуючи війська вздовж кордону з Україною. З огляду на, що загроза ослабла, США заморозили ці додаткові 100 млн доларів», - сказав Джейк Салліван.

 

Американський чиновник наголосив, що США готові допомогти Україні, якщо Росія зробить агресивні дії.

 

Як повідомляла «УМ», раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що США заморозили військову допомогу Україні. Пакет допомоги на $100 млн включав летальні озброєння - системи ППО, стрілецьку зброю і протитанкову зброю, стверджували джерела видання.

 

Однак незабаром в США спростували дані про замороження допомоги Україні. Крім обіцяної військової допомоги, Штати підготували резервні кошти на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну.