У Китаї вакцинували мільярд осіб

16:21, 20.06.2021
У Китаї вакцинували мільярд осіб

У деяких регіонах Китаю щепленим безкоштовно роздають курячі яйця.

Вражаючі темпи вакцинації демонструє Китай: громадяни Піднебесної отримали вже понад мільярд доз вакцини проти коронавірусу.

 

Відтак, на Китай припадає третина усіх щеплень у світі.

 

Як передає Україна молода, про це інформують світові ЗМІ з посиланням на озвучені китайськими чиновниками дані у неділю.

 

Відомо, що влада Китаю планує до липня повністю вакцинувати 40% населення країни. А Національна комісія з охорони здоров’я заявляє, що метою є повна імунізація 70% населення до кінця 2021 року.

 

Темпи вакцинації в країні відчутно пришвидшилися на тлі розповсюдження у світі штаму "Дельта", що вперше був виявлений у Індії.

 

Жителям Китаю пропонують вакцини вітчизняного виробництва, включно з препаратами Sinopharm та Sinovac, обидва з яких мають вводитися двічі.

 

Після того, як локдаун зупинив поширення Covid-19, багато китайців не вважали за необхідне робити щеплення. Однак спалах варіанту Covid "Дельта" у китайській провінції Гуандун на півдні країни змінив настрої населення.

 

Серед іншого місцева влада всіляко заохочує людей вакцинуватися, у деяких регіонах Китаю щепленим безкоштовно роздають курячі яйця, а в Пекіні громадянам після ін'єкцій дарують ваучери на покупки.

 

Три китайські вакцини отримали дозвіл на екстрене використання в межах країни. Дві з них –  вакцини Sinopharm та Sinovac – були схвалені також для екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

 

Як повідомляла «УМ», в Україні влада готується до вакцинації підлітків.