Хабар на $6 мільйонів: ексчиновниця ДФС пішла на угоду зі слідством

12:43, 17.06.2021
Хабар на $6 мільйонів: ексчиновниця ДФС пішла на угоду зі слідством

Олена Мазурова - фігурантка скандальної справи

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання провини з екскерівницею департаменту Державної фіскальної служби Оленою Мазуровою.

 

Вона фігурує у справі про спробу дати хабар у $6 мільйонів керівникам НАБУ та САП.

 

Як інформує УМ, про це 17 червня повідомляє пресслужба НАБУ.

 

Мазурову засудили до 5 років позбавлення волі, але звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном на 2 роки. Своєю чергою, колишня керівниця одного з департаментів Фіскальної служби надала слідству важливу інформацію.

 

Нагадаємо, що 13 червня 2020 року директор НАБУ Артем Ситник і вже колишній голова САП Назар Холодницький заявили, що їм пропонували хабар за закриття справи проти колишнього міністра екології Миколи Злочевського. Компанія Burisma, президентом якої є Злочевський, заперечувала його причетність.

 

1 липня НАБУ повідомило Злочевському про підозру. 10 серпня його оголосили в розшук, а вже 13 жовтня Печерський суд зобовʼязав генпрокурора закрити справу. САП оскаржила рішення, а НАБУ заявило, що Вища рада правосуддя втручалася у розслідування.

 

1 грудня НАБУ завершило розслідування справи, а у квітні справа пішла до суду.

 

Фігуранти справи тепер — відсторонений від посади першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві Микола Ільяшенко, колишній директор з правових питань компанії Burisma Андрій Кіча та Олена Мазурова, якій визначили заставу у 120 млн гривень