Розкол «Голосу» загрожує атмосфері парламенту - Разумков

16:26, 16.06.2021
Розкол «Голосу» загрожує атмосфері парламенту - Разумков

Спікер Дмитро Разумков:У фракції «Голос» зберігалася «правильна внутрішньопартійна дисципліна»

Голова  Верховної Ради Дмитро Разумков каже, що  має негативне ставлення до партійного розколу у фракції «Голос».

 

Він зазначає, що у фракції «Голос» зберігалася «правильна внутрішньопартійна дисципліна».

 

«Я розумію, що там це легше робити, бо їх фракція менша, ніж інші. Але було розуміння, яку позицію займатиме фракція з того чи іншого питання. Чи зміниться зараз ситуація? Сподіваюсь, що ні», – каже  Разумков.

 

Він пояснює, що конфлікт у «Голосі» негативно впливає на атмосферу не тільки у фракції, а й у всьому парламенті.

 

«Тому я дуже сподіваюся, що і Кіра Рудик, і Ярослав Железняк зможуть врегулювати цю ситуацію і далі виконувати свої функції. Я не кажу зараз про особисте ставлення до керівника фракції "Голос" Железняка, з моєї точки зору як керівника парламенту він – хороший глава фракції», – підкреслив спікер.

 

А от перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко вважає, що незгодні з керівництвом фракції народні депутати «Голосу» мають здати мандати і створити нову політичну партію.

 

«Я думаю, що потрібно виконувати закон України: якщо говориш, що виходиш звідкись, то потрібно виходити. А то цей як на вечірці: всі вже думають, що ти пішов, а ти ще ходиш дві години. Якщо люди говорять, що виходять, тоді, будь ласка, мандат на стіл, заява ... Я думаю, зала підтримає. Принаймні "Слуга народу" підтримає голосування за складання мандатів представниками нової групи "Справедливість», - сказав Корнієнко журналістам на брифінгу в середу.

 

На його думку, цим десятьом депутатам слід створити нову партію.

 

Водночас у фракції «Європейська солідарність»  засмутились  розколом у «Голосі».

 

«Мені дуже прикро, що така патріотична, проукраїнська, продержавна політична сила, яка мала підтримку громадян України, коли заходила в парламент, не знаходить у собі взаєморозуміння, не може вирішити питання, можливо, десь процедурні, десь ціннісні. І мені дуже шкода, що їм довелося у такий спосіб вирішувати цей конфлікт, який додає присмак гіркоти всім патріотичним силам України», - сказала голова парламентського комітету з питань інтеграції у Європейський Союз Іванна Климпуш-Цинцадзе журналістам у Києві.

 

Як повідомлялося, половина членів депутатської фракції «Голос» (десять народних депутатів) висловила недовіру її керівнику Ярославу Железняку та заявила про намір створити окреме об'єднання в парламенті під назвою «Справедливість».

 

Крім того, незгодні з керівництвом фракції народні депутати «Голосу» мають намір ініціювати виключення з її складу голови партії Кіри Рудик, яка «прогулює понад 60% засідань».